Förlusten mot Grekland (0–1) innebar inga hängande skallar eller mungipor nedåt.

Tvärtom.

Finland vann Nations League-gruppen och har gjort ett riktigt starkt kval. Nederlaget mot Grekland var Finlands första poängtapp.

Simon Skrabb är stolt över sitt lands framgångar under hösten.

– Det känns fantastiskt måste jag säga. Väldigt länge sedan vi (Finland) varit så nära slutspel i EM och det är kul att vara med på den resan, säger IFK Norrköpings anfallare.

I Finlands grupp finns Grekland, Ungern och Estland.

– Estand har kanske varit lite av gruppens slagpåse. Men Ungern och Grekland tycker jag är bra fotbollsländer och mot dem har vi gjort bra prestationer.

Precis som i IFK så har laget före jaget varit ett ledord för ”Berguvarna”.

– Jag skulle säga att det handlar lite om det som vi har i Norrköping. Det är gruppdynamiken och vi är väldigt samspelta, säger IFK-forwarden och fortsätter:

– Jag tror det är få landslag som har den här typen av gruppdynamik. Vi har gjort det här på ett fantastiskt sätt och vi gör det för här varandra.

Nations League har fått både ris och ros från spelare och tränare runt om i Europa.

Bland annat har högprofilerade fotbollsnamn som Jürgen Klopp och Dejan Lovren sågat turneringen.

Skrabb är dock positiv till upplägget.

– Jag tycker det är fantastiskt. Det är väl de stora länderna och spelarna som klagar. Mindre nationer får en till chans och en bättre väg till EM-slutspel, menar Skrabb.

För Finland väntar nu matcher mot övriga gruppettor från C-seedingen efter EM-kvalet, där två vinster räcker för att ta sig till EM.

Där väntar Norge, Israel och Serbien. Det kan dock förändras om någon av lagen tar sig till EM via kvalspel.