Charmonix CC var inte på hugget och Norrköping Horse Show Autumn Event var inte den allra viktigaste uppgiften.

– Hon hade sträckt sig i natt. Det var ingen fara, en engångsgrej. Hon hade en dålig dag bara, berättade Sissela när 1,45-metersklassen avgjordes utanför vip-tältet hos Åby Ridklubb.

Hon grämde sig inte speciellt mycket och tänkte inte ta någon risk med bästa hästen.

Artikelbild

| Sissela och valpen Beezie.

– Hade det varit en SM-final hade jag startat.

23-åriga Sissela är inne på andra året som beridare för Holsteiner CC vid Skärlunda.

Där har hon möjlighet att satsa fullt ut på sporten.

Det har gett resultat. Hon har kommit med i landslagets obs-trupp och finns med i förbundskapten Henrik Ankarcronas framtidsplaner.

Artikelbild

| Sissela Smith, Åby RK.

– Vi har pratat om att jag ska få prova på att rida Nations Cup i en lägre division. Jag tror att jag ligger på 23:e plats i rankingen på högre hinder, efter Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och de andra. Det känns som jag är på en bra nivå.

– Nästa år ska jag snäppa upp min satsning. Höja ribban och åka på flera tävlingar utomlands. Jag ska ta med mig de äldre hästarna till Spanien i februari, berättade hon.

Redan i år har hon resultaten kommit. Detta trots att Dior CC och Cassandra CC varit skadade och hon fått lita till tioåriga stoet Charmonix CC.

– Det kändes lite overkligt när vi tog SM-silver i mitt första mästerskap ute som senior. Men jag såg bara fram mot nästa uppgift och fick skäll av landslagsledningen för att jag inte firade mitt silver.

Med sitt brinnande engagemang blir det inte mycket annat än hästar.

– Jag blev tillsagd av chefen att ta ledigt nu efter Åby. Jag tror att det blev tre dagars semester i år. Det gör inget, det här är så roligt.

Varför har det gått så bra?

– Vi har ett bra system i stallet och vi har fått in tre nya fina hästar i år. Det funkar bra. Vi har etablerat oss och utvecklats. Vi var 1,5 sekunder från att den femstjärniga klassen i Falsterbo.

I veckan åker Sissela till norra Danmark för att tävla och veckan efter väntar unghäst-VM i Zangersheide, Belgien. Där startar hon sjuårige Cassemiro CC och femåriga Charenté CC.

– Det blir väldigt tufft. Det är bra steg i utvecklingen för dem, berättade Sissela med sin nya hund i famnen, Beezie (efter amerikanska ryttarförebilden Beezie Madden).

Segrare i hösttävlingens största klass, 1,45 meter, blev Niklas Jonsson, Strömsholm, med Manick efter omhoppning.

Sissela startade fem hästar i Åby-meetinget. Hon avslutade med ett nedslag för Cartier CC som blev oplacerad.