SHL-back klar för Vita Hästen

Daniel Josefsson blir näste spelare in i Vita Hästen. Folkbladet kan avslöja att den meriterade Leksandsbacken har skrivit på ett flerårskontrakt med klubben.

– En bra allround-back som håller hög klass, säger Hästens vd Fredrik Jensen.

3 april 2015 09:22

Vita Hästen har sökt rutin på backsidan. Nu har det allsvenska succégänget hittat rätt.

Enligt uppgifter till Folkbladet ska Daniel Josefsson, 33, ha signerat ett kontrakt med klubben.

Vita Hästens vd Fredrik Jensen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna, men säger i alla fall att Josefsson är “en intressant spelare”.

– Han är en av många intressanta spelare – det är väl egentligen det jag kan säga. Det är en rutinerad spelare med mycket bra skridskoåkning. Han är vältränad och en bra allround-back som håller hög klass, säger Jensen.

Så han är alltså inte klar?

– Jag är påskledig nu, så det bli inga kommentarer på den.

33-årige Daniel Josefsson kommer ursprungligen från småländska Tranås men spelade under juniortiden och sina första SHL-år i HV71. Därefter gjorde han ett flertal säsonger i Rögle och Södertälje, både i hockeyallsvenskan och SHL.

Han har även representerat Modo, Malmö och AIK och har gjort sex landskamper med Tre Kronor. Närmast kommer han från en säsong med Leksand, som i går kväll åkte ur SHL.

Josefsson var faktiskt på gång till Vita Hästen redan i höstas, men då lyckades parterna inte komma överens.

– Vi träffade honom i början av säsongen, men då hade vi inte de ekonomiska resurserna för att ta in honom. Dessutom ville han spela i SHL, säger Jensen.

Enligt Folkbladets uppgifter kommer Josefsson att presenteras inom kort och kontraktet ska sträcka sig över ett flertal säsonger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Adamsson