Sent mål räddade Europamästaren: "Viktigt"

Det krävdes tilläggstid för att Europamästaren Nederländerna skulle få hål på Nya Zeeland i VM-premiären.

Det var en svår match, säger mittfältsstjärnan Lieke Martens efter 1–0-segern.

11 juni 2019 17:03

Nederländerna hade som väntat ett stort bollinnehav, 69 procent. Men Nya Zeeland hade en storspelande målvakt i Erin Naylor, och det såg ut att bli 0–0.

Då klev en inhoppare fram och ordnade den orangea premiärsegern. Arsenalspelaren Jill Roord hoppade in i den 75:e minuten och höll sig framme och nickade in bollen mål i den andra tilläggsminuten.

Det var en svår match och vi hade problem med att skapa luckor. Nya Zeeland försvarade sig väl och det var inte vår bästa match, den saken är klar. Men jag tycker att vi har det som krävs för att klara den här typen av tuffa matcher, för vi har ett ganska erfaret lag nu. Det var viktigt för laget att vi började med en vinst och nu ska vi analysera vad vi kan göra bättre, säger mittfältsstjärnan Lieke Martens – tidigare i både Göteborg och Rosengård och numera i Barcelona – till Fifas webbplats.

Nya Zeelands förbundskapten Tom Sermanni var förstås besviken efter förlusten, men hyllade också spelarnas laginsats.

Spelarna kommer vara helt förkrossade, men vi är en väldigt härdig grupp och jag är säker på att vi kommer kunna studsa tillbaka, säger han till Fifas webbplats.

Första matchen i grupp E spelades på måndagen då Kanada slog Kamerun med 1–0.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT