LÄS MER: Vuxna tvingade domare av planen

LÄS MER: Förbundet: "Domare behöver också få stöd"

LÄS MER: Krönika: "Nästan alla vuxna har svikit henne"

Det var under en match i en av Östergötlands Fotbollförbunds yngre ungdomsserier – där lagen spelar utan att resultatet registreras – som tonårstjejens första match fick ett abrupt slut. Vuxna, föräldrar och ledare, tvingade Amanda att kliva av i den andra halvleken.

Efterspelet är långt från över, men på sociala medier är reaktionerna hårda, många och fördömande.

En av dem som reagerat med bestörtning är Kikki Liljeblad (S), ordförande i utbildningsnämnden i Norrköpings kommun.

"Den här artikeln gör mig arg och ledsen. Tyvärr inte förvånad. Har sett sådant här beteende både inom handbollen och fotbollen, från både föräldrar och ledare. Det finns mycket att skriva om det men jag nöjer mig med: skäms alla ni föräldrar och ledare som beter er så här. Ni tar bort glädjen från idrotten. Skäms", skriver Liljeblad på sin Facebook-sida.

Mats Pettersson är också upprörd.

"Ingen av föräldrarna eller ledarna vill träda fram, med motiveringen att det kan skada deras föreningar. Men Amanda som är 15 år träder fram och står rakryggat för sin sak! Att inte våga stå för sina handlingar är ynkligt, och motiveringen som de inblandade anger visar ju att de inser att de gjort fel. Nu har de bara grävt ner sig djupare i dyngan", dundrar han på NT:s Facebook-sida.

Både där och på Correns Facebook-sida får de inblandade kritik."Sorgligt att vuxna människor mobbar och inte förstår vad mobbning kan leda till . Stå på dig Amanda och låt ingen trycka ner dig, fortsätt med fotbollen och det är inte du som ska skämmas utan mobbarna. Kram till dig", skriver en följare.

"Betalt i dricka och kexchoklad..? Kom igen Amanda, ta ingen skit", skriver en annan.

"Låt inte gaphalsarna skrämma dej", uppmanar en tredje.