– Det viktigaste för mig är att utvecklas. I vilken klubb det är spelar inte så stor roll, säger 18-åringen, som nu är klubblös efter ungefär två år i IFK Norrköping.

– Jag och IFK Norrköping bröt för ungefär en månad sedan för att vi inte kom överens. Jag hade krav och ville spela seniorfotboll så snabbt som möjligt, men de ville att jag skulle fortsätta en säsong till i U19. Det gjorde att jag fick dålig magkänsla, så jag tackade nej till att fortsätta. Jag kunde fortsatt, för de ville ha kvar mig säsongen ut, men jag ville avbryta så tidigt som möjligt. Jag känner inte att jag kan ge 100 procent om jag inte vet att jag har en framtid, säger han.

Qasem spelade innan sin flytt till Norrköping i Borens IK. Han har varit med i flera ungdomslandslagssamlingar och har spelat bra under sin tid i Norrköpings ungdomslag. 2018 gjorde han 24 mål i U19.

– Jag känner inte att jag kan utvecklas mer i den serien, utan jag fyller 19 i år och behöver seniorspel för att komma framåt. Jag vet att jag kan springa förbi vilken ungdomsspelare som helst. Det tekniska finns redan, men jag behöver spela A-lagsmatcher för att utveckla andra delar. Det kan vara för sent när jag kommer upp och är 20 år. Då är det bättre att prova på division 1, 2 eller 3. Det är ju också väldigt svårt att få speltid i Norrköping eftersom de till exempel värvar spelare från andra länder.

I nuläget tränar inte Khaled med någon klubb, utan nöjer sig med fotbollsgymnasiets träningar och egna extraträningar i väntan på en ny klubb. Tanken är att hitta en klubb efter han tagit studenten om drygt en månad.

– Det är svårt att börja spela med något lag just nu, eftersom jag bor i Norrköping och inte kan hålla på och pendla varje dag. Då avvaktar jag hellre till efter studenten.

Är du orolig att det ska påverka dig negativt att inte träna med något lag?

– Nej, jag är inte ett dugg orolig för det. Jag vet att jag har fotbollen i mig och jag har bra självförtroende. Fotbollen sitter i huvudet och det försvinner inte bara sådär. Sedan spelar jag ju fortfarande lite.

Qasem har tränat med Motala AIF, men det är inte något självklart val.

– Jag har tänkt på Maif, Boren och andra klubbar. Jag har ju min lillebror (Ahmed Qasem) i Maif, så det skulle ju vara något. Sedan vet jag ju att de behöver forwards. De har inte gjort så mycket mål under säsongsinledningen, så jag skulle kunna tillföra mycket.

– Vi får se hur det blir. Jag är öppen för allt just nu.