2,7 miljoner kronor back för föreningen och aktiebolaget.

Koncernens egna kapital visar minus 54 000 kronor.

Intäktssidan har gått ifrån 23,5 miljoner kronor till 21,6 miljoner och Vita Hästen uppfyller inte kraven för att få sin elitlicens beviljad: ett eget kapital på två miljoner kronor.

Artikelbild

Det innebär dock inte att klubben flyttas ned, däremot tvingas den till ett så kallat kontrollår och måste infria kraven om ett år (som då är 2,5 miljoner).

LÄS MER: "Jag tror på långsiktighet och tålamod"

Rickard Rauge känner ingen större panik över den ansträngda situationen.

– Alltid tråkigt när man inte klarar elitlicensen men det finns orsaker till det, naturligtvis. Vi har inte gått bra. Vi vinner tio matcher i hockeyallsvenskan. Vi ligger absolut sist i serien och är inte nära. Vi är riktigt, riktigt sist och det avspeglar sig i hela verksamheten, menar ordföranden.

1,7 miljoner i eget kapital för ett år sedan till minus 54 000?

– I koncernen, ja. Jag kan inte koncerndelarna på mina fem men resultatet är att vi hamnar på ett negativt eget kapitial, svarar Rauge.

Som spårar det tråkiga resultatet till sviktande publik- och sponsorintäkter i första hand.

LÄS MER: "Här är Hästens besked om ekonomin"

– Det är de stora tappen. Sponsor, reklam- och publikintäkter på den lokala marknaden. Vi ska skapa bättre förutsättningar, plus att vi ska ha en bättre produkt rent sportsligt. Där är vi bra i fas och hade som mål att ha en stabil ledarorganisation på plats. Det lyckades vi tillsätta. Det ger effekt på marknaden. Det märker vi.

I den bokslutskommuniké som Hästen lagt ut på sin hemsida framgår det att två personer skjutit till en miljon kronor.

Dessutom gav en gemensam insamling från privatpersoner och samarbetspartners 800 000 kronor.

Det är en jäkla förlust om man bakar in allt det här i resultatet?

– Ja, så är det väl. Så kan man väl säga, men det är ändå slutraden som är intressant. Det som är viktigt är att vi ser positivt framåt. En handlingsplan är inlämnad och jag är jäkligt trygg med den, fortsätter Rauge.

Vad säger du till bekymrade och oroliga supportrar?

– Det har jag all respekt för men vi har en åtgärdsplan som känns positiv. Vi kommer ha en bra produkt också. Vi har en långsiktig plan och tillsatte ledare på tre år. Det är en långsiktighet som vi märker ute på marknaden, det har varit bra gensvar från våra sponsorer. Vi har ökat snittförsäljningen, snittpengen. Plus att att vi har skrivit fleråriga avtal med dom.

Hästen ska inte bli ett nytt Pantern?

– Nej, nej. Absolut inte. Så är det inte. Att vi backar är ju egentligen, som jag sa, inte så konstigt när vi är sist. Vi har inget marknadsvärde och var inte i närheten av att klättra uppåt i tabellen heller. Vi har tidigt tagit ett par strategiska beslut med att tillsätta säljare och marknad. Där ser vi att vi måste göra bättre ifrån oss.

I meddelandet på Hästens hemsida står det att läsa att utgifterna ökade med kvalspelet, resorna det innebar och "kostnader för avslutade tvister med leverantörer och tidigare anställda vilket påverkar resultatet negativt".

På tisdag samlas Vita Hästen för årsmöte. Rickard Rauge är inställd på att det kommer att handla en stor del om ekonomi.

– Det är klart att det kommer bli frågor, men jag är positiv. Vi har så mycket positivt i gång i vår verksamhet, säger Rickard Rauge.