Person: "Inte vår bästa match idag"

Dolphins behöver sno en semifinal i Borås. Det var inte nära den här gången heller. "Det finns väldigt mycket att förbättra", sa Andreas Person efter förlusten.

15 april 2019 21:25

Det är bara några dagar emellan men en gigantisk skillnad i insatserna och matchbilderna. Dolphins vann säkert hemma i fredagens semifnal och kvitterade till 1–1 i matcher.

Nu? 95–74 till Borås och en ny bortamatch där laget egentligen inte var med.

– Det är mycket tankar. Det var inte vår bästa match idag över huvud taget, defensivgt tycker jag vi ger bort ganska mycket. De fick många öppna skott, sa Andreas Person efter slutsignalen.

Borås tog kommandot direkt. Det märktes att man ville försvara sin hemmaplansfördel till varje pris. Hemmalaget styrde matchen från uppkast.

– Det började från start egentligen. Vi var lite efter, inklusive jag själv som också var ett steg efter, sa Person.

Som mest ledde Borås med 18 poäng före halvtidspausen vid 46–28.

Då vaknade Dolphins.

Man kom närmare och närmare och halvvägs in i tredje perioden var det nere i fyra poängs underläge och foulproblem på både William Gutenius och Brian Fitzpatrick i hemmalaget.

– Vi hade lite momebtum där, sedan tog de en timeout, kom ut och satte en trea direkt och då rann det iväg, suckade Andreas Person om när Borås stjärnor ledde laget till ett nytt ryck.

Inte minst amerikanerna Nimrod Hilliard och Michael Tyus var stunstals lysande. Dolphins fick inte stopp på dem eller deras skytte inför de 1 768 på läktarna.

Det blev inte spännande till slut.

– Det finns väldigt mycket att förbättra till nästa match. Vi får börja med försvaret där vi måste kolla igenom vad vi måste göra bättre. Det gäller att rätta till de misstagen. Vi har gjort det bra förut men idag var vi inte där, fortsatte Dolphinsguarden.

Han var poängmässigt bäst i bortalaget den här kvällen, men det hjälpte inte så värst när laget slarvade mer än vanligt. I slutet av tredje och hela sista perioden kastade laget bort väldigt mycket bollar.

5–17 i turnovers totalt sa också mycket om matchbilden till slut.

Det är några dagar sedan ni såg starkare ut i hemmamatchen, varför skiljer det så mycket?

– De är ett starkt lag hemma. När de får momentum och publiken med sig är de svåra att slå. Vi måste vara med från start, de får inte skjuta sina skott så bekvämt. Det måste vi sätta stopp för, speciellt här på bortaplan. De spelar en snabb basket, det gäller att korta ner de där "runsen".

Nu står det 2–1 i matcher för Borås. Semifinalduellen går vidare med en fjärde match i Stadium Arena på torsdag.

Matchfakta

Borås Basket–Norrköping Dolphins 95–74 (25–17, 25–26, 26–21, 19–10)

Poängen, Borås: Marcus Tyus 25, Nimrod Hilliard IV 23, Michael Moore 15, Fredrik Andersson 11, Simon Gunnarsson 8, William Gutenius 4, Jakob Sigurdarson 4, Filip Hellgren 3, Biran Fitzpatrick 2. Dolphins: Andreas Person 16, Mikael Lindquist 15, Shakir Smith 15, Joakim Kjellbom 7, Anton Saks 6, Jonathan Dubas 6, Anes Zekovic 5, Johnell Smith 4. Fouls: 21–19. Returer: 30–33. Steals: 5–2. Turnovers: 5–17. Publik: 1 768.

Borås leder med 2–1 i matcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson