Öst media sänder derbyt Dribbla-MFK

Dribbla United tar på lördag kväll emot lokalrivalen Motala FK i division 2 i futsal. En match som direktsänds på Öst medias sajter.

Sändningen startar strax före matchstart klockan 17.30, med Jim Petersson som kommentator.

– Ett roligt och hett derby. Riktigt kul, säger Dribblas grundare Gabi Morad som hoppas på 500 åskådare.

– Det kommer att bli en rolig match, säger MFK:s grundare Mille Hamasaid.

– Jag tror att det kan bli en grymt intressant match med mycket känslor, säger Jim Petersson.

I division 2-tabellen toppar Linköping futsal SK med 19 poäng på sju matcher. Dribbla har 15 poäng på sex matcher och MFK tio poäng. Tabellettan går till kval uppåt och Dribbla behöver minst en poäng mot MFK för att ha chansen i egna händerom seriesegern. Dribbla har Linköping kvar att möta hemma.

MFK kan spela bort Dribbla från kval. Åtminstone försämra chanserna. I förra derbyt vann Dribbla med 4-3.

– Det blir en annan grej nu med 2x20 minuter, en annan typ av fotboll. MFK är duktiga och har gjort det bra, det här blir bra reklam för futsal, säger Gabi Morad.

– Jag tror båda lagen är revanschsugna, vi för derbyförlusten i serien och Dribbla för våra segrar i rad i möten i cuperna nu, säger Mille Hamasaid.

Laguppställningar är i dagsläget lite oklart. Om MFK:s stjärnor utifrån, Ali Suljic och Toni Lukic, spelar, och om Dribblas stjärna André Rako gör det. Den sistnämnde har lite skadeproblem.

Det är också inte helt klart om Maifs fotbollslag släpper sina utomhusspelare till matchen. Det är Maifare i båda futsalklubbarna. Där har division 1-uppladdningen börjat sedan någon vecka på Idrottsparken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa