Landslagschefen Lars Richt sade att det var många tårar i det svenska omklädningsrummet.

En av spelarna som grät av besvikelse var Robin Olsen.

Det är den tuffaste matchen jag har varit med om, att förlora med sista sparken mot världsmästare. Det är fan tungt. Det är fan inte kul, sade han.
Det betyder så mycket, ett VM och vi möter världsmästarna, vi har ett bra resultat och att det slutar på detta sätt. Det är så... Det är så tungt, det är så jäkla tungt.

"Kvalitet"

Olsen stod för flera bra, viktiga räddningar när Tyskland forcerade fram på Fisjt-stadion innan och efter Ola Toivonens ledningsmål i 32:a minuten.

Bara sju minuter senare stod målvakten för en dubbelräddning och i andra, när tyskarna jagade både kvitteringen och segermål, stoppade han flera av de tyska stjärnornas försök.

Det är kvalitet rakt igenom. Vi visste om att det skulle ske men att de bankade in varenda boll, det var vi inte beredda på. Men jag tycker vi löste det hyfsat bra, sade han.

Men till slut gick det inte längre.

Marco Reus kvitterade i 48:e och på tilläggstid satte Toni Kroos frisparken som gav Tyskland segern.

Det var uppgivet. Sista sparken, sade Olsen.

"Egna händer"

Samtidigt säger han att det finns hopp, att laget kommet göra allt för att få rätt resultat mot Mexiko på onsdag och därmed få spela vidare i VM i Ryssland.

Och för Sverige räcker det med seger för att vara i åttondelsfinal.

Vi vet om att vi har det i egna händer, sade Robin Olsen.
Vi kommer komma tillbaka. Nu är det jävligt tufft för oss men vi vet förutsättningar… Ni kommer se ett taggat Sverige mot Mexiko. Kommer vi upp på en bra nivå är jag övertygad om att vi slår Mexiko.