LÄS MER:Sleipner sparkar tränaren igen

Torsdagens sena och dramatiska besked har nätt och jämt sjunkit in hos Nyqvist när han försöker formulera sina tankar.

– Det finns flera olika versioner av det här och jag vill inte säga för mycket som kan skada klubben. Jag har ändå spelat i Sleipner i många år. Men det finns folk med egna agendor inom föreningen som jag inte kan påverka, mer än så vill jag inte säga just nu. Men tiden kommer utvisa det, säger Nyqvist.

Främsta anledningen var väl ett spelarmissnöje?

– Om det är på grund av dålig kommunikation, i så fall tycker jag att man gjorde det enkelt för sig. Jag ställer krav på min omgivning, både inom jobbet och fotbollen. Men spelarna vill inte ha krav, de vill ha bekräftelse. Det vore bättre om de fick höra från styrelsehåll att "det är det här som gäller" i stället.

– Jag tycker att det är beklagligt att spelarna ska styra föreningen och hur man ska spela. Jag tycker det är oerhört fegt av styrelsen att göra så här, även om jag respekterar det också. Men samtidigt kan jag inte berätta om allt som pågår i kulisserna heller.

LÄS MER:"Sleipner – hur sjukt kan det bli"

Det blev en seriematch med Anders Nyqvist som huvudtränare, helgens tunga 1–2 hemma mot Nora efter ett baklängesmål i den 94:e minuten.

– Fotbollsmässigt var jag ändå inte orolig. Jag kände att vi blev bättre och bättre för varje träning och match. Vad kan man begära när jag kom in som tränare den 8 januari och fick ett helt nytt lag med nya spelare? Vi var ändå på rätt väg och jag är övertygad om att det hade blivit bra rent fotbollsmässigt, säger Nyqvist.

Kommer du följa laget ändå?

– Jag vet inte. Jag vill inte säga för mycket i affekt nu heller.