Nya favoritfall i Melbourne

Skrällarna fortsätter i Australian Opens damsingel.

Världstvåan Karolina Pliskova, femman Elina Svitolina och sjätteseedade Belinda Bencic blev nästa stjärnor att åka ut ur turneringen.

Det är helt normalt i vår sport, säger Pliskova.

25 januari 2020 07:22

Serena Williams och Naomi Osaka försvann ur Australian Open redan på fredagen, och de fick dygnet senare sällskap av två andra favoriter.

Tjeckiskan Karolina Pliskova kämpade förgäves mot Anastasia Pavljutjenkova när spelet på huvudbanan Rod Laver arena inleddes på lördagen. Ryska Pavljutjenkova kämpade ner favoriten i två raka tiebreak och är klar för fjärde omgången.

Jag tycker inte att det är så förvånande med alla skrällar, inte ens de som kom i går, eller ens den jag åkte på i dag. Det är helt normalt i vår sport. Jag tror att jag har sagt det två miljoner gånger nu, det är väldigt öppet, sade Pliskova på presskonferensen efter matchen.

För Pavljutjenkova väntar härnäst Angelique Kerber, som med visst besvär besegrade italienska Camila Giogri i tre set. Kerber vann turneringen 2016 och av fem tidigare mästare som ställde upp i damsingeln är tyskan nu den enda som fortfarande är kvar i tävlingen.

Kort efter Pliskovas marsch ur årets första grand slam-turnering försvann även sjätteseedade Belinda Bencic. Anett Kontaveit från Estland blev för svår för schweiziskan – alldeles för svår. När Bencic tog sitt första game i matchen hade Kontaveit redan vunnit tio, till slut skrevs siffrorna till hela 6–0, 6–1. Matchen var slut på 49 minuter.

Det fungerade inte för mig i dag. Jag försökte kämpa, men det gick inte. När jag tittade på klockan och såg att det hade gått en halvtimme tänkte jag att jag måste hålla mig kvar på banan i alla fall lite till, sade Bencic på presskonferensen efter matchen.

Även ukrainska världsfemman Elina Svitolina är utslagen efter förlust i två raka set – 1–6, 2–6 – mot 32-rankade Garbiñe Muguruza, Spanien.

En favorit som däremot höll var fjärdeseedade Simona Halep. Rumänskan hade inga problem att besegra Julia Putintseva i två raka set.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT