Ny seger för Sundhage: "Väldigt glad"

Segrar smittar, säger Pia Sundhage efter 4–0 mot Kanada. Framgången i fyrnationsturneringen i Kina gör att Brasiliens förbundskapten med tillförsikt ser fram emot vägen till OS nästa år.

8 november 2019 01:35
Att vi gjorde fyra mål, och av olika spelare också, är väldigt bra, säger svenskan nöjt efter den klara segern i Chongqing.

Chú satte tonen för matchen med 1–0 efter 11 minuter. I 22:a minuten nickade Formiga in tvåan, framspelad av Marta, eller "a Rainha" (drottningen) som brassarna kallar storstjärnan.

Bia Zaneratto spikade sedan igen matchen med två mål i slutet av första respektive början av andra halvlek.

Kanada är ett svårt lag, men så som vi höll bollen och hittade utrymmen och chanser, särskilt i första, det gör mig väldigt glad, säger svenskan, som i somras blev det brasilianska damlandslagets första utländska förbundskapten någonsin.
Segrar smittar, så om vi kan fortsätta spela bra, göra mål, kommer vårt självförtroende att öka, fortsätter hon i en tv-intervju efter matchen, utlagd på Twitter av Brasiliens fotbollsförbund.
Mitt självförtroende ökar, för här har jag ett lag som gör mål och vi har riktigt bra spelare.

Nu väntar hemmanationen Kina, som besegrade Nya Zeeland i torsdagens andra match, i miniturneringens final på söndag kväll lokal tid. Men Sundhage blickar redan mot nästa stora mål.

Vi har några matcher kvar före OS nästa år, men vi gör en riktigt intressant resa, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Samuelsson/TT