Nu hänger frågetecknen tätt i taket

26 april 2019 07:05

Det brukar ta slut när det är som roligast. Nu blir det ingen basket förrän till hösten.

Publiken har lämnat läktarna i Stadium Arena och restaurangen är nedsläckt. Kvar på parketten är några Boråsspelare, någon av de trogna funktionärerna och hemmacoachen i en internintervju.

På presshyllan samlar vi intrycken av en snurrig säsong med extra av allt. Ovanför oss, intill David Bergströms tröja i taket hänger massor av tunga frågetecken och man undrar vad vi får se efter sommaren.

Kommer klubben att spricka ned i olika delar, med separerad ungdom och elit? Blir elitsatsningen ytterligare nedskuren? Vad blir det då med A-lagen? Kommer arenan att säljas? Stannar Adnan Chuk och Jurgita Kausaite? Vill spelarna vara kvar? Blir det några lag i ligan?

Vilken väg väljer Dolphins att gå?

Klubben har svajat en tid medan det stretats åt olika håll i väntan på vänta beskeden. Alla väntar.

Med det sinande intresset för sporten (bortsett från de hyggliga publiksiffrorna i semifinalen) är förutsättningarna minst sagt pressade. Kanske får Basketsverige se den stoltaste anläggningen bli en arena mer för breddidrott utan elitspets. Blotta tanken känns dyster.

Finns det kraft och glöd att fortsätta som en samlad klubb med stolta ambitioner på alla fronter, för ungdom, herrelit, damelit och rullstolsbasket?

Dolphins gjorde allt in i det sista för att springa ifrån verkligheten, men truppen räckte inte till under slutet av den rekordbökiga säsongen. Alla benbrotten blev för mycket.

Med Tyler Flacks explosivitet, Tim Schübergs intensitet, Edvin Starks mognad och utan småskadorna på Jonathan Dubas och Shakir Smith hade Dolphins troligen fått en guldfest till.

Men skadorna tillhör sporten och den här säsongen drabbades Dolphins hårdare än utmanarna.

Det här troligen var Jocke Kjellboms sista framträdande i Stadium Arena. Utan den blivande byggingenjören blir det väldigt tomt. Han har varit en av Dolphins allra viktigaste spelare genom tiderna.

Den 40-årige kaptenen var värd ett ståtligare slut på karriären. Han svalde besvikelsen i intervjuerna och gav inget definitivt besked om framtiden, men det skulle förvåna mycket om han är med i höst.

Att hitta lika stor och bra ersättare blir omöjligt dyrt för Dolphins som blir ett helt annat lag utan sin Kjellbom.

All heder till Dolphins sätt att slutföra säsongen. Stora hjärtan räckte nästan till Borås en gång till.

Nu väntar vi på alla svaren.

Krönika

ChristerAndersson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!