Seriesegraren Lindö FF tog i höstas klivet upp till division 1. En spelare klubben dock ser ut att tappa mitt under kommande säsong är Linn Wiktorsson. Lagets 18-åriga mittfältare kommer nämligen fortsätta sin fotbollskarriär på collegenivå – med start i augusti.

Beslutet att spela fotboll och studera utomlands har Wiktorsson funderat över under en lång tid.

– Det var ett jättesvårt beslut att och jag har velat det väldigt mycket. Men jag tänkte att om jag inte testar så kommer jag att ångra mig, säger hon.

Men hur går själva processen till när man letar efter ett college att spela för? Wiktorsson förklarar för mig hur skolorna i USA scoutar spelare i Sverige.

– Min agent har lagt upp mig på en hemsida, där alla coacher kan gå in och kolla. Så de vill att man har lite videos och bilder från matcher, förklarar hon och fortsätter:

– Sen så ska jag och alla andra tjejer som söker till college spela en träningsmatch mot IFK på lördag. Där det kommer finnas amerikanska coacher som kollar.

Vilket college som Linn kommer att hamna på är i dagsläget oklart. Hennes tanke är att hon ska spela i NCAA D2, en division som håller en jämn nivå med division 1 och Elitettan hemma i Sverige.