Norrköpings Tidningar och Mötesfabriken planera för fullt för 2018 års Idrottsgalan. Det är klart att den kommer arrangeras den 1 februari och att den, efter att förra året varit i Stadium Arena, nu återigen är tillbaka i Flygeln.

– Det blir som vanligt ett ganska klassiskt galaupplägg. Den som vill veta artist och konferencier håller vi på halster en stund till, säger Mats Willner.

De nominerade i årets gala ser ni i faktarutan här intill. Det är en del nyheter där den här gången.

– Vi har lyft blicken lite och även valt att nominera sådana som är från Norrköping och är hemma här hos oss även om de just nu inte är verksamma i en klubb i Norrköping. Dessutom kommer vi för första gången att ha ett hederspris till en idrottare som under många år utmärkt sig, det känns bra att den personen får den här galans första hederspris, säger Willner.

Till kategorin årets eldsjäl har det kommit in massor av förslag – det är en kategori som verkligen engagerar.

– Det är nästan så att man skulle kunna ha en gala bara för det, säger Willner om hur alla förslag nu ändå av juryn blivit tre nominerade.

Idrottsgalan arrangerades för första gången 2015. Det har blivit en tradition i Norrköpings idrottsliv varje vinter/vår.

– När man tittar på blandningen av idrotter är det en vink om vilken bredd det finns i vårt föreningsliv. Det är också en bra chans att få hylla dem som inte alltid syns så mycket men gör ett stort jobb.