27-åringen har "släppts" av IFK Norrköping och ser sig om efter en annan fotbollsframtid.

Kanske finns den i Mariehamn och den finska högstaligan?

Hampus Lönn har veckan på sig att visa upp sig på ön (eller öarna) och hittills funkar det bra.

– Det är snökaos här så vi har tränat i en hall med ganska dåligt konstgräs måndag och tisdag. Men det har gått bra. I dag (onsdag) är vi lediga. I morgon är det en match mot något lag i 2x25 minuter och efter träningen på fredag åker jag hem. Det är bara att köra på tills dess, berättar han från hotellet i Mariehamn.

Möjligen kan han få med sig någon form av besked eller kontrakstförslag på väg hem med färjan.

– Vi får se. Det känns som jag kanske får lite att fundera på över jul. Men jag har fått ett bra intryck. Det är en seriös klubb i högstaligan och tränaren verkar bra. Det är många som har gjort det bra här och sen gått vidare.

Han är beredd på att det inte bara är glamour i IFK Mariehamn, som exempelvis inte enbart kan ta bussen till någon bortamatch.

– Det är ett tight gäng som håller ihop och har bra sammanhållning och det lockar absolut att flytta hit. Det finns inte så mycket annat att göra här än fotboll och skulle jag komma hit skulle det ju inte bli några problem att lägga fokus på det, säger Lönn och skrattar.

Har du träffat Daniel Sjölund då?

– Ja. Han kom till en träning och snackade lite. Han kör eget med styrka och så. Jag tror det är någon försäkringsgrej innan hans kontrakt (med IFK Norrköping) helt har gått ut.