Man brukar säga att inget kan förvåna en i fotboll, men det här gick väldigt fort. Jag är förvånad över att Pochettino sparkades, att han inte fick några fler månader på sig att vända det här, säger den förre stjärnan Alan Shearer till BBC.
Mourinho har stora skor att fylla.

Argentinaren Mauricio Pochettino förde Tottenham till final i Champions League i våras, men hösten har varit ett stort mörker i Premier League. Londonklubben har bara vunnit tre matcher och ligger på 14:e plats.

Att framgången i Champions League, där Tottenham har chansen att ta sig till utslagsfasen i säsongens turnering, inte gjort att Tottenhamledningen hade större tålamod med Pochettino förvånar Shearer och andra som kommenterat tränarbytet i sociala medier.

Pengar till värvningar?

Att han ersätts av José Mourinho förvånar nog fler. Portugisen har visserligen fört sina lag till 25 titlar, varav två i Champions League (Porto och Inter) och tre i Premier League med Chelsea. Men den sista tiden i Manchester United, fram till att han sparkades för knappt ett år sedan, var inte lyckosam.

Och framför allt undrar nu många hur Tottenham ska lyckas skaka fram de pengar till nya värvningar som man tror Mourinho kommer att kräva.

"Spurs har aldrig värvat en manager som är lika dyr eller krävande som Mourinho, eller spenderat så mycket pengar på spelare som han är van vid från klubbar som Real Madrid och Manchester United", skriver BBC:s sportkrönikör Dan Roan.

"Tagit titlar i alla klubbar"

Tottenhams ordförande Daniel Levy är i alla fall nöjd med tränarrekryteringen av Mourinho, vars kontrakt sträcker sig över säsongen 2022-23.

"I José får vi en av världens mest framgångsrika fotbollstränare. Han har stor erfarenhet, kan inspirera lag och är en fantastisk taktiker", säger Levy till klubbens webbplats.

"Han har tagit titlar i alla klubbar som han tränat. Vi tror att han kommer med energi och självförtroende till omklädningsrummet."

Den 56-årige Mourinho säger att han ser fram emot att komma till en klubb med en fantastisk historia och med passionerade supportrar.

"Kvalitén i både laget och akademin är inspirerande. Att jobba med spelarna är vad som tilltalar mig", säger Mourinho.

Hans första uppdrag blir lördagens Londonderby borta mot West Ham.