Mora gjorde en av säsongens bästa matcher när laget spelade ut Rögle med 4–1. En seger som var i underkant för Mora. Efter matchen bubblade Moratränaren Mats Lusth av entusiasm.

Det känns bra både på planen och i omklädningsrummet. Vi har fått tillbaka spelare och kan bedriva träningar av högre kvalité, samtidigt som spelarna har fått större självförtroende. Allt detta märks också tydligt på planen. I dag gjorde vi en så jäkla solid match utan att vi spretade. Vi var så bra, säger Mats Lusth.

Viktig match

Samtidigt vet han att kampen kring kvalstrecket har kommit in i ett viktigt skede. Mora ligger ovanför strecket, tre poäng före Örebro som förlorade mot Linköping. På lördag möts Örebro och Mora. Mats Lusth erkänner att han direkt efter segermatchen mot Rögle började fokusera på den matchen.

Det blir en sexpoängsmatch och nu ska det bli på häftigt att åka till Örebro och utmana dem.

Moras spelare hann knappt duscha innan Lusth skruvade upp det mentala spelet inför den matchen:

Hela pressen ligger på Örebro. Det är Örebro som måste jaga i kapp oss, samtidigt som så många tippat dem högre i tabellen. Vi kan komma dit och spela med den sköna och ödmjuka attityden som vi visade i dag. Jag tror att inom Örebro tänker man att vi måste vinna mot Mora annars hamnar vi för långt efter.

Mats Lusth ler och berättar att han redan har planerat uppladdningen.

Fredagen kommer att innehålla rehab, återhämtning och lite explosivare träning. Men det är viktigt att vi fokuserar mer på den matchen och tittar mindre på tabellen.

En slump

Samtidigt kan nu Mora ställa upp med en mycket farlig kedja i Spencer Abbot, Andrew Rowe och Matej Stransky. En kedja som blivit mycket bra och satte stor press på Rögle i anfallszon. Stundtals hade trion uppvisning och hade bud på fler än det 3-1-målet som Andrew Rowe gjorde i andra perioden.

Det är en mycket bra kedja som kom till av en slump. När Matt Bailey blev avstängd i matchen mot Luleå fick vi samtidigt Matej Stransky till laget. Vi satte honom tillsammans med Abbot och Rowe och det klickade direkt, säger Lusth.

Rögle, som gjorde en så bra säsong, har hamnat i en formsvacka med två tunga förluster i dag. I matchen mot Mora var inte själva förlusten den värsta smällen. Det var istället inställningen och energin i laget. Nu var skåningarna riktigt tama och passiva. Det var först i sista perioden det blev bättre. Nu måste det vända om inte säsongen ska ta slut för Rögle efter grundserien.