Missnöjd Andersson nära pallen på VM-banan

En tiondel.

Så nära var Ebba Andersson att ta sin fjärde pallplats för säsongen.

Jag är missnöjd, säger den svenska skidstjärnan efter fjärdeplatsen i världscupens skiathlon på den kommande VM-banan i Oberstdorf.

25 januari 2020 10:50

Det krävdes målfoto för att avgöra vem som skulle knipa den sista pallplatsen i damernas lopp över 15 kilometer. Ebba Andersson hade grepp om tredjeplatsen i Tyskland, men föll på upploppet mot österrikiskan Terese Stadlober som kom starkt på slutet och var en tiondel före i mål.

Efteråt var det en besviken Ebba Andersson som mötte SVT.

"Bita i sura äpplet"

Jag är inte nöjd med hur jag satte upploppet. Nä... det är en missnöjd fyra med tanke på hur det slutade. Jag hade velat vara snabbare, hade velat ta den där tredjeplatsen. Det är bara att bita i det sura äpplet och gilla läget, sade Andersson.

22-åringen har tagit tre pallplatser tidigare under säsongen och höll sig framme i täten under hela loppet, på samma bana där skid-VM 2021 kommer att köras, men orkade inte hålla emot på slutet.

Jag hade fullt fokus framåt, men jag satte det inte till fullo och då blir man fyra. I början kändes det bra i åkningen, men jag hamnade ganska mycket fel, det kändes som att jag blev instängd och att jag fick ödsla en del krafter på att ta mig om.

Åt Therese Johaug fanns inget att göra. Den norska superstjärnan spräckte fältet redan på första varvet och var överlägsen in i mål, drygt 15 sekunder före landsmaninnan Ingvild Flugstad Østberg.

"Gick för fort"

Ebba Andersson:

Jag försökte vara offensiv och ha sikte på Thereses rygg, men det gick lite för fort i dag och det fick jag kämpa för resterande del av loppet.

Moa Lundgren blev näst bästa svenska på elfte plats, en placering före Charlotte Kalla.

Jag kom ut ganska bra, men fick börja slita tidigt i loppet. Det var jobbigt ute i spåret i dag, säger Kalla till SVT.

Ebba Andersson, som missade stora delar av hösten på grund av en knäskada, tyckte dock att det var "väldigt värdefullt" att få känna på den kommande VM-banan.

Jag har fått en känsla för hur det är att genomföra banorna i tävlingsfart, vilka partier som är extra viktiga och extra utmanande. Det tar jag med mig.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT