Meriterad trio klar för hoppningarna i Friends

Angelica Augustsson Zanotelli, Douglas Lindelöw och Alexander Zetterman.

Det är trion som får de sista platserna bland de svenska hoppryttarna i den internationella showen i Friends arena.

7 november 2019 15:09

Förbundskapten Henrik Ankarcrona motiverar valen inför tävlingarna i månadsskiftet:

"Det är spännande namn som har gjort fina resultat senaste tiden. Jag tror mycket på alla tre inför kommande säsong", säger han i ett pressmeddelande.

Augustsson Zanotelli var länge en bofast ryttare i mästerskapstrupper med hästen Mic Mac du Tillard. Med den vann hon i världscupen i Göteborg och tog EM-brons med i Herning, Danmark, 2013.

Efter några år med andra prioriteringar, som familj och barn, är hon på god väg tillbaka till toppen.

Hon är gift med framgångsrike brasilianske ryttaren Marlon Modolo Zanotelli, som också hoppar i Friends.

Douglas Lindelöw var för bara några år sedan i världscupfinal och EM-silvermedaljör i lag men förlorade sin topphäst Zacramento (den rids numera av Peder Fredricson). Han är på gång igen med Cheldon och Casquo Blue. Lindelöw har öppnat inomhussäsongen med att ta världscuppoäng i Oslo och hade ett nedslag senast i Lyon.

Alexander Zetterman gjorde sig ett namn när han på Cafino först vann Falsterbos GP 2014, sedan fick en plats i VM-laget och på plats i Caen var näst bäste svensk efter finalisten Rolf-Göran Bengtsson. Efter försäljningen av Cafino är han på gång igen, senast i helgen som gick. Med Lucky Lisa kom Zetterman tvåa i en fyrstjärnig 1,55-klass i Liège, Belgien.

Fakta: Svenska hoppryttarna i Friends arena

Den svenska hopptruppen i de internationella hoppningarna i Frinds arena 28 november–1 december: Angelica Augustsson Zanotelli, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson, Douglas Lindelöw, Evelina Tovek, Alexander Zetterman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT