Melina Andersson, Bråvikens Kanotklubb, finns med i den svenska truppen till världscuptävlingarna i Szeged, Ungern 18–20 maj och Duisburg, Tyskland 25–27 maj.

– Det är första året nu som jag är tillräckligt gammal för att vara med på såna här tävlingar med seniorlandslaget. Tidigare har jag varit junior. Det känns riktigt bra att få chansen, säger 18-åriga Melina, som lämnar Norrköping under onsdagen.

Sverige har valt att skicka en något större trupp till tävlingarna i Ungern och där kommer Melina delta i K4, 500 meter, och K2, 200 meter. Det är en mycket ung svensk K4:a med tre av fyra förstaårsseniorer. Melina sitter längst fram och får sällskap av Alva Johansen, Nyköping, Julia Lagerstam, Malmö och Ania Zagorska, Bengtsfors.

I K2 tävlar Melina ihop med Alva, som hon kört mycket tillsammans med under ungdoms- och juniortiden.

– Vi har ju en väldigt ung besättning och möter nu de bästa i världen. Vi kan inte ha för höga målsättningar utan hoppas ta oss till i alla fall någon final, säger Melina medan hon äter lunch på Hagagymnasiet.

Till världscupen i Tyskland är det bara Melina som får vara med av de yngre seniorerna. Där ska hon endast tävla i K1, 200 meter. Även det i första hand för att se och lära för framtiden.

– Jag tror det här ger mig mycket erfarenhet, att få veta vad som krävs när man tävlar på den här nivån, säger Melina.

Mellan de båda tävlingarna i världscupen kommer Melina och landslagskompisarna vara på läger i Tyskland.

Finspångs Kanotklubbs Joakim Lindberg satsar mest på marathon det här året, och han är uttagen till deltävlingen i marathonvärldscupen i Portugal 25–27 maj.