Newroz besegrades med 3–1 (0–0) på Sätra IP på lördagen. Inte undra på att spelande tränaren Johan Roxström var nöjd.

– En jättebra match av oss. Vi kom dit med lite stukat självförtroende efter några halvdana insatser, men nu tog vi tag i det direkt och visade pondus från början, sa Roxström.

Bortalaget saknade några viktiga ordinarie spelare, bland andra Esat Jashari och Paul Chamoun, vilket innebar att det blev en del nya positioner för andra.

– Det blev en del nytt för grabbarna, även taktiskt, men de tog till sig det på ett jättebra sätt. Framförallt tog vi kampen och klev in i duellerna, kom in i matchen på det sättet. Sen rullade vi boll riktigt bra och fick motståndarna frustrerade, sa Roxström.

Marcus Johansson inledde målskyttet strax efter paus, med ett fint direktskott i ena krysset. Den 25-årige anfallaren har haft stora skadebekymmer de senaste åren men har nu kämpat sig tillbaka, och börjar även hitta målet. Marcus gjorde även 2–0 tio minuter senare på en omställning.

– Kul att det lossnade för Marcus, som har jobbat hårt för att ta sig tillbaka från skadorna.

Newroz reducerade i 68:e minuten på hörna, men Assyriska höll undan och på tilläggstid fastställde unge inhopparen Munir Omar Farazj slutresultatet till 3–1.

Närmast väntar Sylvia i kvartsfinal i Danske Banks herrcup på onsdag.