Lösningen: Lagen styr upp egen serie

Tävlingssäsongen dröjer. Då passar klubbarna på matcha i en egen sexlagsserie. "Det känns som en perfekt lösning", säger Skärblackas tränare, Henric Andersson.

28 mars 2020 15:38

Joachim Poikela hade en bra lördag när han satte samtliga Skärblackas mål i 3–1-vinsten mot Assyriska. 

– Vi var det bättre laget. Planen (Smedbys reservplan) är inte så stor så det blev mycket närkamper och vi tog kampen bra, säger Henric Andersson som gladdes extra åt att se offensiven lossna för anfallare Poikela. 

Armando Ibrakovic leder ett Assyriska som gör en omstart med en ung trupp. Division 2-laget har sett bättre ut i vinter än vad de gjorde i träningsmatchen. 

– Vi var för tama i första halvlek. Vi kommer mer upp i nivå i andra, men som helhet var det ingen bra match, säger Ibrakovic.

Som kommer att möta Skärblacka snart igen. 

Planerna på den miniserie bestående av Skärblacka, Dagsberg, Torstorp, Eneby, Smedby och Assyriska, spikades efter en sittning mellan föreningarna. Sleipner väljer att stå utanför initiativet som först togs av Smedby. 

Helgen 18-19 april är det tänkt att den hemsnickrade serien ska inledas. 

Ett substitut för den uppskjutna säsongen – som dessutom kommer att halveras till enkelmöten. 

– Ett jättebra upplägg, alla får bra matcher men det är inget som sanktioneras av ÖFF så det kommer inte räknas poäng, fortsätter Henric Andersson. 

Målet, Assyriska: Junior Muzafalu Kivumbi. Skärblacka: Joachim Poikela 3. 

Henrik Nilsson, Enebys tränare, är positiv till vad klubbarna kommit fram till.

– Fast vi inte får räkna poäng tror jag vi kan få in tävlingsmomentet och det går nog åt om man ska vara förberedd när serien startar upp, säger Nilsson som inte fick se sitt lag i match i helgen. 

Tenhult ställde in. 

Torstorp krossade Bosna med 12–0 (!). 

– En rätt konstig match, vi mötte ett något brandskattat Bosna. Första 20 är vi sömniga och vi känns inte fokuserade.  Vi är godkända men inte så mycket mer. Blandar bra sekvenser med riktigt slarvigt spel mellan varven. Men skönt att göra lite mål, tycker tränaren Daniel Helmesjö. 

Målen: Niclas Öman 4, Viktor Björhn 3, Linus Andersson, Jonatan Lindgren, Ali Kouravand, William Jarehall och Tobias Lindblom. 

Smedby mötte ett bra Åtvidaberg på Kopparvallen. 

– De ställde om bra från försvar till anfall, många som löpte. Vi har valt att möta lite tuffare motstånd för att veta vilken riktning vi måste flytta oss själva, säger Sais-tränaren Rickard Larsén efter 1–4-förlusten. Målet:  Sherali Yuldashev.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung