"Vill inte hälla tändvätska på brasan"

De flesta av SHL-tränaren tippade på guld för sitt eget lag. Bert Robertsson gjorde det inte. ”Jag vill inte hälla tändvätska på den brasan”, sa LHC-tränaren.

10 september 2019 14:20

Mycket var sig likt på den traditionella upptaktsträffen inför SHL-starten till helgen.

När tränarna ombads att välja sina guldfavoriter blev det många röster på de egna lagen.

Som väntat.

Frölunda, regerande mästaren, och Färjestad, grundserievinnaren i fjol, fick tre röster vardera. Luleå fick två.

Linköping HC?

Fick ingen.

Som väntat.

Fast för Sporten erkände Bert Robertsson efteråt att han tänkte tanken. 

– Absolut. Tanken fanns där. Men det är redan så många som snackar om att ”det måste vinnas SM-guld i Linköping”. Jag vill inte hälla tändvätska på den brasan just nu. Den brinner nog ändå. Vi har ambitionen att vinna varje match och då ser det väldigt bra ut, sa han.

Och fortsatte:

– Jag tror verkligen att vi kan slå alla lag i den här ligan. Vi är inne i en process som kommer att ta oss dit vi vill vara. Sedan vet jag inte hur lång tid det tar.

Så var är ni i vår?

– När slutspelet börjar ska vi vara med. 

Och slutspel är lika med kvartsfinal?

– Ja. Topp åtta i Sverige.

Som mästare valde nye tränaren att satsa på Färjestad.

– Det kan vara bra att sätta lite tryck på dem. Ofta när de haft favoritskapet på sig har de inte riktigt kunnat bära det. Så det var sagt med lite glimt i ögat också.

På lördag är det nedsläpp, med för LHC:s del bortamöte med topptippade Djurgården inför ett förmodat fullsatt Hovet.

– Inramningen på Hovet är cool. Så är det bara.  Inte mycket som slår en fullsatt arena. Det tar fram det bästa och det sämsta av varje individ. Ju högre ljud, desto bättre. Prestationen på isen blir bättre, underhållningsvärdet blir bättre och känslan blir bättre. 

– Vi möter ett lag som har mycket att leva upp till och det blir direkt ett bra test.  Det är dags nu efter allt kringsnack. Jag är hellre den som jobbar än som snackar, sa Bert Robertsson.

Utöver långtidsskadade Dan Pettersson finns backen Anton Björkman på LHC:s frånvarolista. Backen har fått nya problem med en axel och väntar nu på besked om hur allvarlig skadan är. Nick Sörensen är spelklar igen, men räkna med till stora delar som uppställning som i genrepet mot HV (4–1).

LHC stack förresten ut på den traditionella fotograferingen med alla tränare. Tretton av dem hade respektive klubbtröja på sig, men Bert Robertsson stod där i svart skjorta.

Tröjan glömdes kvar i Linköping, bilades till Stockholm – men då var fotot redan taget.

Så kan det gå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten