Titta, LHC är på is – redan nu

Solen skiner, sommaren närmar sig – och Linköping HC är på is. Redan nu.

29 maj 2019 13:30

– Tanken är att onsdagarna blir något lugnare träningsdagar med det här och brottning. Sedan kör vi på riktigt tufft resten av veckan, säger Bert Robertsson, nye tränaren.

Han var inte själv med på säsongens premiärpass på is i träningshallen på onsdagen, men tittade intresserat på. Johan Åkerman, assisterande tränaren, ledde teknikövningarna och i stort sett alla spelare var med. Det såg en aning rostigt ut på sina håll, vilket inte var så konstigt med tanke på att det var första gemensamma isträningen på länge.

– Jag tycker att det känns bra. Jag gillar det jag ser på träningarna. Stora delar av laget är och har varit tidigt på plats och det gör att vi kan bygga upp något bra. Nu handlar mycket om träningsflit, beteende och inställning, säger Bert Robertsson.

Klubbens kommunikationsansvarige Gustaf Pettersson säger att han "nog aldrig sett spelarna så trötta som efter tisdagsträningen" och det är en tydlig inriktning med tuffare träning och mer pådrivare än tidigare.

Robertsson är själv med och kör en hel del.

Han har flyttat in i lägenheten i Linköping och tillbringar betydligt mer tid här än med familjen uppe i Skellefteå.

– När jag är i Linköping blir det väldigt mycket hockey. Framförallt just nu. Sedan är det klart att det handlar om att anpassa och vänja sig. Med jobb och familj på samma ställe blir det mer att de olika världarna går in i varandra. Jag tror att det kan vara bra och nyttigt att inte livet alltid är så tillrättalagt, säger Bert Robertsson.

Han väntar fortsatt på att general managern Niklas Persson ska göra klart med de sista delarna av truppbygget, men om han är orolig så döljer han det väl. Av redan klara nyförvärv är från och med den här veckan även Anton Mylläri, värvad från Malmö, med fullt ut.

Skadedrabbade backen Mattias Bäckman fortsätter med sin rehabträning på egen hand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten