Stjärncentern: "Jag har mått bra länge nu"

Spelaren som hade det största rampljuset på sig under SHL:s upptaktsträff var Djurgårdens stjärncenter Patrik Berglund. "Det är sånt man inte kan påverka och är en del av situationen. Jag fokuserar bara på mig själv och lagets bästa", säger han om favoritskapet.

11 september 2019 07:00

Efter nio säsonger i St. Louis Blues blev det svenska NHL-proffset Patrik Berglund trejdad till Buffalo Sabres. Där fick han ingen bra start och mådde inte bra på platsen han var i livet, avslutade därför sin NHL-karriär och flyttade hem till sin hemstad Västerås. Kontraktet som bröts tecknades år 2017 och hade ett värde på över 12 miljoner dollar. Efter uppbrottet var Berglund tydlig med att pengar inte är allt och att hans välmående gick i första hand. Han stod utan klubb under en längre tid och fokuserade på sitt välmående istället för ishockeyn. Men när suget kom tillbaka hamnade han i Sveriges högstaliga och fjolårets finallag Djurgården som ett av de mest spännande namnen i ligan.

– Jag har mått bra länge nu så jag ser bara fram emot lördag. Det har varit en hård försäsong med mycket fys under sommaren. Det har varit fullt ös med Djurgården sedan den 1 augusti, säger Berglund. 

När Berglund öppnade upp för spel i Sverige var det inte helt otippat många lag som visade intresse. Förutom intresset från Djurgården var bland annat Örebro och Linköping med i silly-snacket om NHL-centern. 

– Jag är med Djurgården nu och skrev på för Djurgården så det är ingenting som jag tycker är värt att prata om nu, säger han om LHC-ryktet. 

Hur gick dialogerna med Dif då? 

– Jag har alltid vetat att Djurgården är en bra organisation och de senaste åren har de tagit stora steg. Det räcker med att kolla på fjolåret där de tog sig till final och gjorde det bra där. Fanbasen är otroligt viktig för mig i mitt val också och jag tycker det är grymt att ha ett otroligt tryck på läktaren. Det var ett lätt val och jag är tacksam att de vill jobba med mig. 

Han missade några veckor i början på augusti på grund av en ryggskada men ska nu vara fullt återställd. 

– Jag vill inte gå in på vad det var för skada. Men det är helt läkt nu och känns bra, säger han. 

Nu är han redo för premiären inför sin nya hemmapublik på Hovet. Och där är det just Linköping HC som väntar som motståndare på andra sidan. 

– Först och främst ska alla ta till sig spelet vi har och tro på det. Alla femmor ska jobba inom riktlinjerna, spela klart situationerna och vinna en mot en-duellerna så tror jag att vi har läge att trötta ut Linköping. Vi måste slå på lagmaskinsknappen  så kommer det kännas väldigt väldigt bra. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi