– Vi har fortfarande några platser kvar att fylla, men jag tycker att det ser allt bättre ut, säger Fredrik Emvall, general managern.

Knappt hade han avslutat onsdagens stora sponsorträff där vårt avslöjande från tidigare i veckan bekräftades, att forwarden Adam Brodecki värvas från guldvinnande Växjö, förrän alltid välunderrättade bloggaren MrMadhawk.se uppgav att Broc Little nu är klar för en återkomst till Linköping.

LÄS MER:Publikfavoriten är tillbaka

Artikelbild

Utköpet från schweiziska Davos ska vara klart, poängkungen ska ha bestämt sig för att skriva ett långtidskontrakt med sin tidigare klubb och prestigevärvningen kan därmed presenteras inom kort. Under träffen i Saab arena pratade vi med Fredrik Emvall som då svarade så här på frågan om Little:

– Till att börja med måste allt lösa sig med Davos. Om han sedan väljer spel i Sverige. . . då är jag ganska övertygad om att han spelar här.

När vi senare under kvällen konfronterade honom med de senaste uppgifterna hävdade han att han ännu inte fått något definitivt besked från agenten. Men det är ingen hemlighet att LHC haft flera ess att spela ut i jakten på amerikanen. Han har varit i klubben tidigare, han vet att han trivs och han har flickvän från stan. Enligt våra uppgifter vill han också till en klubb med ett lugnare ledarskap efter en säsong med den i Davos mer utåtagerande coachveteranen Arno del Curto.

Broc Little har under tre tidigare år i LHC svarat för hela 135 poäng.

Artikelbild

Att 23-årige Adam Brodecki, efter en säsong med begränsad speltid i stjärnfyllda Växjö, skrivit på ett tvåårskontrakt med LHC bekräftades på sponsorträffen.

– Han har haft en tuff resa i Växjö och ville verkligen hit. Bra ålder och dessutom högerskytt, säger Fredrik Emvall.

Artikelbild

Som Sporten avslöjade redan i mitten av april finns ytterligare en Växjöspelare på LHC:s radar – och Emvall bekräftar nu intresset för välmeriterade amerikanen Andy Miele. Ytterligare en center ska in för att ersätta Mathis Olimb och där är Miele ett hett alternativ.

LÄS OCKSÅ:LHC på spelarjakt

Artikelbild

Dessutom pågår fortsatt diskussioner för att göra klart med en fortsättning för Andrew Gordon. Men räkna med att kanadensiske publikfavoriten är tillbaka i Linköping i början av oktober.

– Han har verkligen blivit en LHC-are och jag tror nog att vi ska hitta en lösning där. Jag skulle bli förvånad annars, säger Fredrik Emvall, som räknar med att gå in i säsongen med tretton forwards och att juniorduon Johan Södergran och Nikola Pasic under sommaren ska ges chansen att slå sig in.

På backsidan är sju namn klara. Nummer åtta, Lukas Bengtsson från Pittsburghs organisation i NHL, presenteras när Crosby, Malkin & Co spelat färdigt för säsongen i Stanley cup-slutspelet.