Här är LHC:s första värvning

Här är Linköping HC:s första nyförvärv inför säsongen. Mikael Frycklund hämtas från Västerås.

29 mars 2019 15:32

25-årige Frycklund har under den gångna säsongen svarat för starka 43 poäng på 50 matcher i allsvenskan och har under den senaste tiden ryktats vara aktuell för ett flertal klubbar i SHL.

Nu är valet klart.

Det blir LHC.

Sporten har varit i kontakt med general managern Niklas Persson, som inte förnekar att det finns ett intresse, men i övrigt inte vill ge några kommentarer. Men enligt vad vi erfar från säkra källor är parterna helt överens och övergången kommer att presenteras i början av nästa vecka.

Mikael Frycklund är från Västerås och efter några utflykter till Tingsryd och Mora har han fått ett riktigt lyft under den gångna säsongen. Totalt har det blivit inte mindre än 321 allsvensk matcher, men aldrig något spel i högsta serien förrän nu när den mångårige talangen som tog sig upp i Västerås A-lag redan som 18-åring verkligen fått sitt genombrott.

Niklas Persson har enligt våra uppgifter scoutat honom noga under vintern och gillat det han sett av den storvuxne och poängstarke spelaren, som sannolikt värvas till LHC för en roll som tredjecenter bakom Derek Roy (om han blir kvar) och ytterligare någon centervärvning. Klara LHC-centrar sedan tidigare är Dan Pettersson och Filip Karlsson, med Sebastian Karlsson och Jimmy Andersson som andra tänkbara alternativ i mitten.

Mrmadhawk.se rapporterade tidigare under fredagen om att LHC och Frycklund var muntligt överens – och strax senare kunde vi slå fast att det är helt klart.

Om allt går som det ska med läkarundersökningen kommer även allsvenske backen Max Lindroth från Tingsryd att presenteras för LHC inom närmaste tiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten