Frågetecken för LHC:s backstjärna

Landslagsbacken Lukas Bengtsson har kontrakt med LHC två år till – men med en öppning att lämna. "Svårt att säga vad som händer där", säger general managern Niklas Persson.

25 mars 2019 15:29

Snart två veckor har gått sedan säsongen alldeles för tidigt tog slut för Linköping HC. Nu är det några veckors ledighet för alla spelare innan försäsongsträningen drar igång igen inför hösten. Senaste tiden har ägnats åt tester och indviduella samtal för att utvärdera vad som gick snett.

I förra veckan bekräftades att fem spelare definitivt lämnar: Chad Billins, Kristoffer Gunnarsson, James Wright, Fredrik Karlström och Daniel Olsson Trkulja. Almen Bibic har avtal ett år till, men har fått besked om att han är fri att söka efter annan klubb. Och det kan bli fler kontrakterade spelare som försvinner.

Det bekräftas av Niklas Persson, som utan att vilja gå in på några specifika namn säger:

– Jag har sagt det förut och vi kommer att vända på alla stenar. Vi ser över olika alternativ och ska göra det som är bäst för vår framtid.

Av spelare som har kontrakt och som klubben definitivt vill behålla är Lukas Bengtsson ett frågetecken. Backen ges chansen att spela sig in i svenska VM-laget och har rätt att bryta LHC-avtalet för spel i en annan liga utöver NHL.

– Jag vill ju gärna säga att jag har en magkänsla som säger att Lukas blir kvar, men än så länge är det svårt att säga vad som händer där. Sen vet vi inte heller hur Pittsburgh ser på hans framtid, säger Niklas Persson.

Enligt uppgift ska även finnas en öppning i målvakten Jonas Gustavssons kontrakt, men där handlar det enligt Persson om att klubben, på samma sätt som med James Wright, har en option på förlängning eller inte.

Diskussionerna om en fortsättning för Derek Roy och Anton Karlsson pågår alltjämt. Den sistnämnde har ryktesvägen placerats i HV 71, men som vi skrivit tidigare är det inte aktuellt.

– Det är inget som är klart där. Vad gäller Roy ska jag ha ett nytt snack med hans agent i veckan, säger Niklas Persson.

Vad gav samtalen i förra veckan?

– Klart att alla är besvikna. Det finns ingen som är nöjd med vad laget gjorde och inte så många som har anledning att vara nöjda med sina egna insatser. Men det var bra samtal.

Och testerna?

– Vi väntar på de flesta svaren där, men enligt de första beskeden har de allra flesta förbättrat sina värden. Det hade varit betydligt enklare om man kunnat se att vi varit dåligt tränade. Men så enkelt är det inte, säger Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten