Förre LHC-aren blir kvar i Timrå

Motalasonen Henrik Törnqvist blir kvar i Timrå. 22-åringen har förlängt kontraktet redan inför det stundande SHL-kvalet.

26 mars 2019 15:56

– Det känns riktigt bra att förlänga med Timrå. Timrå har visat från första stund att de tror på mig och de har gett mig chansen att utvecklas och växa till den spelare jag vill vara. Jag trivs väldigt bra i klubben och därför var det ett självklart val att förlänga med tre nya år, kommenterar Henrik Törnqvist på Timrås hemsida.

Henrik Törnqvist kom till Timrå IK inför den gångna säsongen, med nummer 11 blev han och har vuxit till en nyckelspelare.

Törnqvist har bara missat en match under hela säsongen och har stått för 32 (9+23) poäng, bäst i laget.

– Det känns riktigt kul att Henrik valt att förlänga med oss och att han vill fortsätta vara en del av Timrås resa. Han har utvecklats till en av våra nyckelspelare under säsongen och vann även den interna poängligan så det känns fantastiskt att han blir kvar här, kommenterar sportchefen Kent Norberg på klubbens hemsida.

Det nya kontraktet är skrivet till och med säsongen 2021/2022, alltså tre år till i Timrå.

Henrik Törnqvist, född 1996, är den störste ishockeyspelare som Motala fått fram. Fostrad i Maif där han spelade till 14-årsåldern. Sedan dess har Törnqvist spelat för Linköpings HC i flera omgångar och bland annat varit med i SHL och SM-slutspel.

Henrik Törnqvist har också gjort en sejour i Karlskrona i SHL och har också spelat i olika ungdomslandslag.

Nu ska Henrik Törnqvist spela SHL-kval i bäst av sju matcher mot Oskarshamn, start i Timrå på onsdagen. Timrå slutade sist i SHL:s grundserie, men har chansen att kvala sig kvar i den högsta serien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa