Succéparet om LFC: "Vem vet"

För två av LFC:s tidigare nyckelspelare väntar en minst sagt spännande höst. Inte nog med att Magdalena Eriksson och Pernille Harder ska fortsätta prestera i respektive europeisk storklubb, de kommer också spela bärande roller i sina landslag under kommande VM-kval.

23 juni 2018 20:00

De besökte nyligen Linköping och i samband med LFC:s match mot Djurgården passade Corren på att fråga fotbollsparet om höstens duell i VM-kvalet.

– Vi har testat att spela mot varandra tidigare, under Champions League, så vi vet hur det funkar, säger Harder.

–Vi var på varsin sida planen i den matchen. Dessutom är vi nog väldigt duktiga på att fokusera på matchen och att ta det som vilken match som helst. Jag ser det som att nu möter jag Danmark eller Wolfsburg och inte Pernille. Men det var en gång som Pernille screenade mig vid en hörna och då blev det allt lite tjafs, skrattar Eriksson.

Efter guldkantade säsonger med LFC är det nu i europeiska storlag som fotbollsparet fortsätter att briljera. För Eriksson är det London och Chelsea FC som gäller medan Harder har fortsatt karriären i Tyskland och i Vfl Wolfsburg.

– Det är en helt annan organisation och med helt andra resurser. Vi har massörer, sjukgymnaster, egen träningsplan. Allt är mycket större, beskriver Pernille om hur det är att spela i Wolfsburg.

De båda är överens om att det med de europeiska storklubbarnas satsningar blir allt tuffare för de svenska lagen att hävda sig.

– Jag hoppas att de fortsätter fokusera på talanger och att vara ett attraktivt lag för de bästa unga spelarna i både Sverige och Danmark. Där tror jag att det är viktigt att LFC ger de unga chansen att få spela mycket, säger Eriksson.

Klart är, trots framgångarna ute i Europa, att båda fortfarande har en nära relation till Linköping och LFC.

– Vem vet, jag har en stark koppling till staden efter fyra och ett halvt år här i LFC, berättar Harder angående en eventuell återkomst till LFC.

– Linköping är mest hemma när det kommer till fotboll, helt klart, även om jag är från Stockholm från början, resonerar Eriksson.

Nu väntar semester i Italien för Harder och Eriksson innan allt fokus läggs på hård försäsongsträning.

– Vi drar igång den fjortonde juli med en månads hårt jobb innan säsongen, beskriver Eriksson.

– Jag hinner med två veckors mer semester hemma i Danmark, berättar Harder.

Till sist, hur går det i kvalmatchen den fjärde september?

– 1-0 till Danmark, säger Harder.

– 1-0 till Sverige såklart, kontrar Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Winell