Det har varit på gång ett tag. Nu är det klart.

Dalkurd, som slutade tvåa i superettan i år och spelar i allsvenskan nästa säsong, meddelade under tisdagen att klubben flyttar sin verksamhet till Uppsala från januari 2018.

– Vi fick beskedet i går innan träningen. Om detta nu var det rätta beslutet och det går hand i hand med våra drömmar och ambitioner så tror jag faktiskt stenhårt på det, säger Rawez Lawan till Fotbollskanalen.

Hur beskedet togs emot i spelargruppen?

Jättebra enligt Lawan.

– Många ser fram emot det, många är från Stockholm och runtom de trakterna så faktiskt väldigt positiva känslor från truppen.

Även om det nu är klart att klubben lämnar Borlänge för Uppsala råder det stor osäkerhet kring var klubben kommer spela sina hemmamatcher nästa år.

Nya Studenternas i Uppsala står nämligen inte klar förrän 2020. Istället lutar det åt att klubben kommer spela i Västerås eller Gävle.

– Det viktigaste är egentligen att vi har fått information om var vi ska hålla hus och var vi ska träna och hur boendefrågan kommer att lösas och så där. Sedan tror jag att den frågan kommer att växa fram under försäsongen var vi ska lira.