Nyasha ”Super-Mush” Mushekwi nio mål. Emir Kujovic åtta.

Allsvenskans vassaste avslutare har gjort dundersuccé under våren och lyft sina respektive lag till oväntade höjder.

I kväll stöter de på varandra.

Artikelbild

| Nyasha ”Super-Mush” Mushekwi toppar skytteligan.

– Han verkar vara vass i boxen. Jag har sett vissa av målen han har gjort, annars vet jag inte så mycket om honom men det gäller att vi ser upp, säger Emir Kujovic om Djurgårdsanfallaren.

Åtta baljor totalt. Mål fyra matcher i rad. Emir Kujovic lyckas med det mesta han tar för sig på planen just nu.

En framgång som "Pekings" stjärna delvis spårar till sju månader gamla sonen Nadir.

– Det har gjort mig gott som människa. När man kommer hem från träning eller match så glömmer man allt annat. Både jag och min fru ville bli föräldrar och nu är vi där. Det är en fantastisk känsla.

– Jag är i Norrköping för att spela fotboll men visst underlättar det mycket om det fungerar socialt. Det är en bonus när man trivs.

Emir Kujovic är dödligt giftig för stunden men är långt i från nöjd. IFK Norrköpings forward vill sänka Djurgården och förlänga Kamraternas fina trend.

– Jag gjorde mycket mål i Turkiet också men jag vet inte om jag gjorde mål fyra matcher i rad någon gång. Jag tror inte det och vad som gör det extra speciellt är att jag gör mål på bortaplan, fortsätter Kujovic.

Som är en ryktenas man.

En anfallare som öser in mål är självklart ett hett villebråd. Själv lägger IFK:s skyttekung mer eller mindre locket på.

– Det får bli det tråkiga svaret "en dag i taget". Jag jobbar på och tänker inte på något annat. Jag spekulerar inte vad som kan händ längre fram.

Men du vill ut i Europa igen?

– Jag är i en ålder där jag kan vända ut igen men det ska vara rätt och IFK ska acceptera.

Märker du av en hårdare bevakning?

– Ja, det känns som om backarna vill trycka till lite extra i duellerna. Och det märks på fasta men det är en del av spelet. Jag ser fram emot att möta Djurgården, det ska bli kul att spela inför mycket folk.

17 000 biljetter är sålda.

– Då hoppas jag att vi och de fans som vi har med oss är de som är glada efteråt.