Kritik efter NFK:s sena cupavhopp

Norrköping Futsalklubbs sena avhopp rörde upp en del känslor bland motståndarna. "Vi vågade inte riskera nåt", säger tränaren Muffe Bajraktarevic.

2 januari 2018 22:16

På tisdagsförmiddagen, några timmar innan gruppspelet i Boren futsal cup i Motala, skulle inledas meddelade Norrköping Futsalklubb att de inte hade möjlighet att delta. När förhandsfavoriten försvannblev grupp A en helt lokal historia där IFK Motala tämligen enkelt tog hand om gruppsegern efter att ha besegrat Österstad med 4–0 och LSW 2 med 1–0.

IFK-kaptenen Alexander Magnusson Glaad var inte helt förtjust i Norrköpings sena avhopp.

– Det blir ju lite tråkigt när det är så få lag. Visst, du får en enklare väg till slutspel. Men titta på LSW, de har betalat anmälningsavgiften och så får de spela två matcher och sen är det slut, säger Magnusson Glaad.

NFK:s ledare Muffe Bajraktarevic beklagade att man tvingades lämna återbud, men menade att klubben haft en dialog med arrangörerna under flera veckors tid.

– Dessvärre har vi åkt på en hel del skador på senaste tiden och vi har ligamatcher både torsdag och söndag den här veckan så vi vågade helt enkelt inte riskera nåt. Det här var ett beslut vi tog av säkerhetsskäl, vi måste satsa på ligan. Vi har försökt att hitta en annan förening som skulle ta vår plats i Boren Cup men tyvärr lyckades vi inte. Ingen fick ihop tillräckligt med spelare på kort tid, säger Muffe.

Skador och avstängningar har ställt till det för NFK den senaste månaden, laget har förlorat tre matcher i rad och tappat mark i serien.

– Det är fortfarande inte optimala förutsättningar, mot Nacka på torsdag är Ignatius Malki avstängd och några andra är frågetecken på grund av skada och arbete, säger Muffe.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa