Klart: Motalakillen till division 2-laget

Motalakillen Khaled Qasem fick inget nytt kontrakt med Motala AIF efter säsongen. Nu är han klar för Norrköpingsklubben Assyriska IF. "En bra möjlighet", säger 19-åringen.

29 mars 2020 20:30

Han har ett förflutet i Borens duktiga P00-lag och sedan gick Khaled Qasem fotbollsgymnasiet i Norrköping. Därefter spelade han med Motala AIF i höstas. Nu går karriären vidare till Norrköpings Assyriska IF, där han skrivit kontrakt på 1+1 år. 

Armando Ibrakovic är tränare för division 2-klubben:

– Det är en väldigt duktig kille som vi är glada över att få in. Han har jättefina kvaliteter fotbollsmässigt. Vi får in spets framåt. Sedan är det en bra kille och människa. Vi är imponerad av hans ödmjukhet och inställning till att träna för att bli bättre, säger Ibrakovic. 

 

Khaled Qasem berättar att Assyriska visat intresse för honom länge. 

– De har förklarat noga vad de har för planer med mig och bryr sig om oss spelare. Detta är en bra möjlighet för mig att spela i division 2. Jag behöver få så många A-lagsmatcher som möjligt för att kunna utvecklas, säger Motalakillen, som är mångsidig men främst ser sig som yttermittfältare.

Qasem hyllar tränaren Armando Ibrakovic, som var en del i att valet föll på Assyriska.

– Jag har mycket att lära av honom. Han hjälper oss unga spelare, både att bli bättre spelare och att bli bättre personer. Han har många erfarenheter och kan dela med sig av det. Som tränare satsar han mycket på unga spelare.

Ibrakovic:

– Vi fokuserar inte på resultatmål, utan vill framför allt utvecklas som individer och som grupp. Vi jobbar långsiktigt med en ung, hungrig trupp, säger tränaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Wedding