I september åker det svenska ridsportslandslaget till världsmästerskapet i Tryon i North Carolina, USA. De som utgör hopplandslaget är Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Fredrik Jönsson samt Malin Baryard-Johnsson. Det är inte första gången som ryttaren Baryard-Johnsson, med sina rötter i Söderköping åker, över Atlanten till ett VM.

– Förra gången jag red VM i USA så gjorde jag dubbel felfritt i nationshoppningen, så det hoppas jag kunna göra den här gången också, säger Baryard-Johnsson till SVT.

Givetvis är hon nöjd med att ha tagit en plats i landslaget och hon tror att Sverige har goda chanser till att lyckas.

– Det känns väldigt bra och vi har ett väldigt bra lag. Jag känner själv att min häst har varit fantastisk hela försäsongen, så det blir väldigt roligt att åka till Tryon.

I mästerskapet kommer hon att rida på Indiana, som är född 2008. En ung häst som inte har gjort så många år på den stora scenen.

– Jag sa redan tidigare i år att jag gör en satsning på min unga fina häst och det har gått över förväntan.

– Hon är väldigt kapabel och så är hon lite galen. Och det tror jag behövs på ett VM. Målsättningen är en medalj, säger ryttaren.

Malin Baryard-Johnsson har en VM-peng sen tidigare. Den tog hon i lag i Jerez, Spanien, år 2002.

Hon debuterade i VM-sammanhang för 20 år sedan, 1998 i Rom.

– Det är ju de stora mästerskapen som räknas i slutändan. De är de som hamnar i historieböckerna och de medaljerna som får sitta upp på väggen hemma.