Juniorerna Pars Erenköy och Jonathan Eriksson tog för sig väl och det blev ingen större svacka i ligamatchen mot Nässjö. Två felpass, störde den 207 centimeter långe centern som är född vid milleniet.

Men blocken under egen korg gav stort hemmajubel och det blev två poäng från halvdistans i Nässjös korg, på två försök. En stark utdelning på hans dryga nio minuter på parketten i Stadium Arena.

– Det känns bra. Första blocken, utan att jag fick foul i en ligamatch. Jag börjar komma in i det mer och mer. Det är tempot som är det mest svåra momentet för mig. Taktiken är ungefär densamma, säger Eriksson efter slutsignalen mot Nässjö.

Jonathan valde Hagagymnasiet och Norrköping, när flera baskettalanger tog steget ut i Europa och high school i USA för utveckling.

Pappa Göran Eriksson, center i Hageby var en gigant under korgarna på sin tid.

Så Hagagymnasiet och Dolphins var naturligt från start.

– Jag har alltid velat gå i Norrköping. Pappa har spelat här och vi har många kompisar här, så det känns kul, säger stockholmskillen med basketrötterna redan fästa i sin nya hemstad.

Artikelbild

| Jonathan Eriksson var gänglig men effektiv.

På den korta tid han varit här känner han att utvecklingen gått åt rätt håll, ganska snabbt.

– Jag har lärt mig mycket här. De har varit välkomnande och vill att man ska lära sig, om man lyssnar. De har tagit väl hand om mig från dag ett, säger Eriksson.

Artikelbild

| Viktiga minuter i basketligan ger utveckling för Dolphins långe center.

Vad återstår för att du i framtiden ska bli en ny Jocke Kjellbom?

– Hårt jobb.

LÄS MER: Guardens besked om en fortsättning i Dolphins