Jansson säkrar Europa för IFK

IFK Norrköping säkrar upp veteranen Gustav Jansson på målvaktssidan. För säsongen men främst för Europa.

9 januari 2019 11:12

LÄS MER: Så går förhandlingarna med IFK

Det har dragit ut på tiden med kontraktsdiskussionerna, men under tisdagen var det officiellt.

Back up-målvakten fortsätter i sin roll, efter att de sista knutarna med det civila livet och fotbollen kunnat lösas upp.

Målvaktsveteranen har aldrig stuckit under stol med att han trivts i den kanske mest progressiva träningsmiljön i svensk fotboll.

– Väldigt kul att vara kvar i IFK Norrköping, det är en fantastiskt bra miljö i och omkring klubben. 2019 kommer bli ett spännande år och jag är väldigt stolt att få vara med på den resan, säger Gustav Jansson till IFK Norrköpings hemsida.

Manager Jens Gustafsson var nöjd med att ha en redan inkörd reservspelare som har kapacitet att kliva in i allsvenskan och Europaspel om det skulle krävas, vid sidan av främst Isak Pettersson och David Mitov Nilsson samt Julius Lindgren.

– Vi är glada för att vi till slut hittade en överenskommelse med Gustav. Han hanterar sin back up-roll i målvaktsbesättningen på ett alldeles utmärkt sätt. I Gustav får vi en vuxen person som hjälper laget i vardagen med att sätta perspektiv på saker, sa Jens till IFK:s hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle