I den jämna tabellen skiljde det en poäng på förhand i toppstriden. Nu skiljer det fyra.

Serieledande Enskede kom till Östgötaporten och spelade tätt försvarsspel – det hade Sylvia svårt att hitta vägar att luckra upp.

– De håller oss till ganska få målchanser, vi är bättre och mer spelförande hela matchen. Det är vi som vill spela fotboll, men de är bra defensivt. Starka fysiskt och bra på huvudet, summerade anfallaren Daniel Andersson direkt efter slutsignalen.

Artikelbild

| Felix Bengtsson.

Sylvia öppnade bra, spelade runt men hade svårt att hitta vägar fram mot ett rutinerat och starkt bortalag. Mycket boll ledde inte till så värst mycket.

Istället kom matchens första fullträff för bortalaget på slutet av halvleken när Erik Wåhlin tryckte in bollen efter ett inlägg.

– De får matchen dit de vill när de får 1–0, konstaterade Daniel Andersson.

Finns det något ni kunde gjort annorlunda för att skapa lite mer?

Artikelbild

| Marwan Bazi.

– Svårt att säga så här direkt efter, jag tycker inte att vi gör en dålig match. Vi spelar bra och kommer till många nästan-lägen men det är det där sista som saknas. Surt. Det var inte så vi hade tänkt oss det.

Andra halvleken blev mycket ställningskrig. Enskede täppte till och Sylvia hade fortsatt svårt att skapa något.

Artikelbild

| Målskytt. Daniel Andersson satte ett av målen för Sylvia.

Och så gick det som det ofta gör istället. På en kontring kunde Eminn Ghozzi dunka dit 0–2 vid närmaste stolpen bakom Julius Lindgren i Sylvias mål.

Och därmed var förlusten ett faktum för de svart-vit-randiga.

– Det var tungt att ligga under efter den första halvleken, inget lag ska leda den. De har väl två chanser, vi har två chanser och första tycker jag är ganska bra från oss. Det var en sådan match som är svår att vinna om man släpper in första målet. Vi klarade inte att vara tillräckligt skickliga för att lösa upp det, sa tränaren Kim Hellberg efter säsongens andra förlust för laget i division 2.