Med en kamera hängande runt halsen tog Alexandra Edebo plats i målfållan under världscuptävlingen i Idre.

Därifrån tog 22-åringen bilder på lagkamraterna som gjorde sitt yttersta för att säkra platser i helgens finaler.

Närmare än så kom hon inte tävlingen i Sverige.

Och det kommer dröja ett tag innan Edebo får köra skicross igen.

Jag har en fraktur under knäet. Det är en bit som sitter löst. Om det läker i lugn och ro kommer knäet bli helt återställt, för korsbandet har klarat sig helt. Det är bara ledbandet som har en liten skada men det ska inte vara någon fara, säger hon.

Missar VM

Knäskadan innebär att hon inte är aktuell för VM i USA, som avgörs den 2 februari i Solitude, Utah.

Det är supertråkigt. Jag har sett fram emot det väldigt länge, framför alla efter att jag missade OS förra året, säger hon.
Jag har varit hemma och deppat. Det är skitsurt. Det har varit min dröm. Jag har känt mig i bra form, tränat stenhårt hela sommaren och under säsongen, och det kändes verkligen som att jag var på g.

TT: Vad har du fått för prognos?

Det är lite oklart.

Skadade sig i Innichen

TT: Vad kan du göra i dag?

Jag får träna överkropp, vissa benövningar fungerar till en viss grad, vissa böjningar men inte för utsträckt eller för böjt. Ingen skidåkning, ingen löpning, ingen hoppträning, säger hon.

Alexandra Edebo skadade sig under världscuptävlingen i italienska Innichen, där hennes ben fastnade i en käpp så att knäet vred sig.

Om jag åker skidor eller utsätter knäet för någon slags kraft, då kommer biten lossna eller flytta på sig och då kommer jag få extrema problem. Då kommer jag behöva operation och kan då få problem under hela livet, i och med att sådana operationer sällan blir bra.