Wahlqvist inte med – Gustafsson fåordig

Linus Wahlqvist saknades i matchen mot Häcken. I stället fick costaricanen Ian Smith axla Norrköpingssonens roll på högerbacksplatsen.

15 juli 2018 18:20

Det blev en annorlunda uppladdning för IFK Norrköping inför hemmatchen mot Häcken. Ett frågetecken var om Alexander Fransson skulle komma till spel eller inte, ett annat blossade upp senare. Linus Wahlqvist har varit given på högerbacksplatsen under året, och i princip sen guldet 2015. I dag saknades han. Enligt Fotbollskanalen ska han vara klar för tyska Dynamo Dresden.

– Status är att han bara är detaljer från att skriva på för en annan klubb och därför fattade vi ett gemensamt beslut, jag och Linus, att han inte skulle spela matchen, säger managern Jens Gustafsson.

När fattade ni beslutet?

– 22.35 i går, säger Gustafsson och småler.

Var det raka spåret till Tyskland då?

– Det är ingenting som jag vill kommentera.

In kom i stället Ian Smith på högerbacksplatsen och han fick veta att han skulle spela i går kväll.

– Vi ska alltid vara redo, man vet aldrig vad som kan hända. Tränaren ringde mig kvällen före matchen och sa att jag skulle spela, säger costaricanen, och berättar att Jens Gustafsson slog honom en signal på den sena kvällen.

Ian Smith var pigg mot Häcken och trots värmeböljan och ett soldränkt Östgötaporten tvekade han inte på att ta löpningarna och fylla på framåt.

– Han var ganska bra, stabil och duktig i försvarsspelet. Han kommer runt en hel del på kanten och han visar en del som vi inte sett innan, känslor, säger Gustafsson.

Situationen som han menar är från den 72 minuten. Högerbacken fick en åktur av målkungen Paulinho. Ian Smith reste sig illa kvickt och puttade till Häckenspelaren i ren vrede. För den aktionen blev han tilldelad ett gult kort.

– Jag tycker att han matchen igenom var på mig och David (Moberg Karlsson) med dåliga intentioner. I gula kortet-situationen tyckte jag att han sparkade mig i huvudet. Jag tappade fattningen, det är inte bra att spela så, säger högerbacken.

Mot Häcken var det Ian Smith som fyllde tomrummet efter Linus Wahlqvist. Om det är han som tilltänkt att vara startspelare framöver finns det inget besked om, och Jens Gustafsson lägger locket på.

– Det är samma sak där, det är ingenting vi kommenterar i nuläget, säger Jens Gustafsson om IFK har för ambition att plocka in en ersättare.

Managern tycker ändå att Smith gjorde en okej insats, även om han menar att det finns utrymme till förbättring.

– Det är en hel del med löp, förmågan att attackera ännu mer och använda sin vänsterfot när han kommer in i planen. Det finns jättemycket, tycker Gustafsson att Smith behöver utveckla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ludwig Billengren