IFK-truppen anlände till Össeby IP, i trakterna runt Vallentuna norr om Stockholm, en dryg timme före avspark.

Det blev en spartansk promenad på den lilla anläggningen på väg mot omklädningsrummet.

– Det är ju konstgräs i alla fall, konstaterar Simon Thern till IFK-appen Peking Inifrån medan han välkomnas av hemmaklubben och ett par ungdomar på plats.

– Ni kommer vinna, säger en ung kille till Thern i klippet som IFK lade upp.

– Tveksamt, svarar Thern med ett leende.

IFK Norrköping är självklart storfavorit i mötet. Vinnaren är klar för Svenska cupens gruppspel som spelas kommande vinter/vår och det är det givna målet för gästerna.

– Den här matchen (innan gruppspelet) har blivit allt viktigare. Man vet att man behöver de här tävlingsmatcherna på försäsongen. Det var överraskande många lag som lämnade i går. Samtidigt är det också en kamp med att man vill låta så många spelare som möjligt spela i de här lägena. Nu har vi så pass bra bredd att vi kan göra många skiften men det är klart att vi ska vinna den här matchen. Det viktiga för oss är att vi tävlar mot varandra. Sen kan ju allt hända men över 90 minuter ska det lösa sig, säger IFK:s assisterande tränare Stefan Hellberg till Peking Inifrån.

Han trivdes också i den enkla idyllen.

– Det är skojigt att komma ut här. Det vittnar någonstans om fotbollens styrka också, att man spelar på väldigt många olika ställen varje kväll. Oavsett om det är i division 4 eller i allsvenskan så ger det en kraft och det är häftigt att se, säger Hellberg

En timme före avspark (som är 18.30) släpptes även IFK:s startelva i Peking Inifrån.

Så här startar laget: David Mitov Nilsson – Henrik Castegren, Andreas Johansson, Kasper Larsen – Ian Smith, Daniel Sjölund, Lars Krogh Gerson, Johannes Wall – Jordan Larsson, Kalle Holmberg, Alexander Jakobsen.

Vi kommer liverapportera från cupmatchen på nätet.

Här är direktlänken till det.