Nyförvärvet startar för IFK mot Breidablik

IFK Norrköping dras med många skador och småskavanker inför mötet med isländska Breidablik i eftermiddag.

Den första träningsmatchen för säsongen på hemmaplan. Efter segern mot Sarpsborg 08 i Norge följde träningslägret i Portugal där IFK föll mot Bröndby, vann på straffar mot FC Köpenhamn och slutligen föll igen mot Vålerenga.

När man nu möter sin hemmapublik för första gången 2020 gör man det med en trupp som har en hel del problem. Många rutinerade spelare saknas när isländska Breidablik – Alfons Sampsteds moderklubb – kommer till Östgötaporten.

– Övergripande, vad gäller formläget, så är det ju inte bra. Det får vi vara ärliga att säga. Det är rörigt. Det är många spelare som inte är uttagningsbara, många spelare som inte är uppe i önskvärda minuter att klara av. Jag vill inte måla upp en alltför dyster bild, men till matchen i morgon är det många som inte är uttagningsbara, sa managern Jens Gustafsson till Sporten på torsdagen.

Nu när laget är släppt kan man konstatera att nyförvärvet Jonathan Levi kliver in från start på topp. Julius Lindgren får chansen i målet när Isak Pettersson inleder på bänken.

Dessutom har man Sylvia-anfallaren Max Olsson på bänken ihop med bland annat unge Dino Salihovic. Det är i övrigt mycket rutin på bänken med Christoffer Nyman, Simon Thern och Isak Pettersson bland annat.

Matchen sänds direkt på nt.se och folkbladet.se. Avspark är 14.00.

Laget: Julius Lindgren – Lars Krogh Gerson, Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Christopher Telo – Isak Bergmann Jóhannesson, Manasse Kusu, Andreas Blomqvist – Jonathan Levi, Carl Björk, Sead Haksabanovic. Bänken: Isak Pettersson, Christoffer Nyman, Egzon Binaku, Alfons Sampsted, Kevin Álvarez, Simon Thern, Max Olsson och Dino Salihovic. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa