LÄS MER: Krönika: Nio av elva klara för IFK:s premiär

LÄS MER: Lauritsen: "Ett bra test för oss"

Det började med en smäll mot ansiktet i cupmötet borta mot Assyriska Turabdin i Jönköping. Den tog illa och Kasper Larsen tvingades kliva av redan i den första halvleken.

Artikelbild

| Kasper Larsen.

Sedan dess har han varit borta.

Dock inte enbart på grund av det – båda hälsenorna började spöka och har krånglat sedan dess.

– Det kom lite för att jag tror att jag hade en inflammation i kroppen som kom ut där, men det är bra nu, säger Kasper Larsen efter IFK:s torsdagsträning.

Dagen efter segern (3–1) mot norska Sarpsborg 08 är det bara ett fåtal som kör för fullt på Östgötaportens konstgräs – Kasper Larsen är en av dem.

Artikelbild

| Kasper Larsen.

Efter några veckors vila är han tillbaka i kollektiv träning.

– Det känns bra nu, jag känner ingenting och tränar fullt. Jag fick 15–20 minuter igår (mot Sarpsborg) också. Det är skönt att vara tillbaka fullt ut. Det har varit lite fram och tillbaka, säger han.

– Jag blev bra och sedan kom det tillbaka igen. Nu hoppas jag att det är borta helt. Det kom lite efter smällen i ansiktet, det var lite konstigt men nu har vi fått kontroll på problemet.

Vad måste du göra för att det inte ska komma tillbaka?

– Jag har speciella ilägg i skorna och även speciella övningar. Det är skönt att kunna fokusera på att spela igen.

Skulle du kunna spela från start nu om Jens (managern Gustafsson) tog ut dig?

– Absolut.

Frustrerande att vara skadad?

– Ja, jag tycker att det var en bra start på året fram till dess. Men det är inte så länge sedan jag var på planen senast, man kommer in i det ganska snabbt igen.

Den allsvenska premiären närmar sig – och innan skadan kändes Kasper Larsen närmast att lägga beslag på den centrala platsen i trebackslinjen.

Det är den han helst vill ha också.

– Ja, det är det, säger han snabbt.

Hur ser du på konkurrensen?

– Det är klart att vi har det, men vi vill vara ett topplag och då ska det vara så.

Kasper Larsen har fått en hel försäsong med laget i år. Förra året kom han in på sommaren. Det har betytt en hel del, berättar han.

– När man tänker på att det har varit tre månader så tycker jag inte att det känns som så lång tid. Jag tycker att vi har gjort det på rätt sätt. Det var bara i januari som vi inte spelade så mycket matcher, i februari började vi matchandet och åkte på träningsläger också. Jag tycker vi har fått ihop laget, det är flera nya spelare som kommit in bra i laget. Vi är redo för premiären nu.

Bara en träningsmatch återstår, mot Rosenborg hemma på måndag innan allsvenskan drar igång – för IFK:s del med Helsingborg borta.