"Jag är inte samma spelare nu"

Ian Smith har lyft med laget i guldstriden. "Jag är inte samma spelare som när jag kom i januari", säger han.

10 november 2018 10:00

LÄS MER: Här är IFK-arna som kan prisas på stora galan

LÄS MER: IFK-stjärnan: "För dem är det bara ångest"

LÄS MER: Jordan: "Jag har en eld inom mig"

LÄS MER: Krönika: Målet som påminner om att det är möjligt

VM-spelaren från Costa Rica konkurrerade med Linus Wahlqvist som höger wingback under våren. När Wahlqvist försvann till Dynamo Dresden har Smith varit mer eller mindre given på sin kant.

Han fick chansen – och han förvaltade den.

– Jag är nöjd. Jag tycker jag har spelat bra de senaste matcherna. Jag hoppas jag kan fortsätta jobba hårt och höja min nivå nästa år, säger Smith när han kommer in i värmen som en av de sista efter träningen.

Det känns som du har utvecklats en hel del i år också. Håller du med om det?

– Ja, ja. Självklart känner jag det. Jag är inte samma spelare som kom i januari. Jag har utvecklats mycket och är glad för det. Jag är tacksam mot mina lagkompisar och tränarna som har lärt mig mycket.

Är det några särskila detaljer som du har förbättrat?

– Det är allmänt men jag har jobbat med mina crosspassningar, med vänstern. Jag tränar varje dag på det och det kommer bli bättre till nästa säsong.

Ser du dig främst som en offensiv eller defensiv spelare?

– Jag gillar offensiven, haha. Jag vill alltid gå framåt och göra mål eller assist. Men försvaret är också viktigt. Jens säger alltid att jag är fri att gå framåt. Go, go, go ...

...så länge som du jobbar tillbaka?

– Exakt. Men jag tycker att jag har bra uthållighet och klarar av både att gå framåt och orka tillbaka.

Ian Smith hade en riktigt tung hemåtlöpning mot Örebro senast, där han sprang över halva planen och vann bollen som siste spelare framför Curva Nordahl.

– Ja, ja. Det var skönt att klara av det och höra mitt namn från läktaren. Jag gillar stödet från supportrarna, säger han och ler.

LÄS MER: IFK-backen: "Den bästa dagen i livet"

LÄS MER: "Viktigt att vi ser oss som vinnare"

LÄS MER: Thern:"Jag hade verkligen en tro"

Nu står Ian Smith och laget inför en sprakande avslutning där det i bästa fall kan sluta med guld i Göteborg. Men Häcken måste klippas samtidigt som Kalmar slår AIK.

– Det är ett bra lag och jag tror det blir en svår match. Men vi ska åka dit och bara ha kul. Vi har inget att förlora men mycket att vinna, säger han.

Kan du beskriva känslan runt laget den här veckan?

– Det känns riktigt bra. Vi hade ett mål i år och det var att komma bland de fem bästa. Nu är vi klara som topp två och ska spela i Europa nästa år. Jag tycker vi har gjort en riktigt bra säsong och alla är glada. Men självklart vill vi ha mer.

LÄS MER: IFK-fans varnas för falska biljetter

Smith har varit lite sliten i ljumsken men det är inget som oroar nu.

– Det känns lite men det är inget problem, säger han.

Under torsdagskvällen kom beskedet att Ian Smith återigen är uttagen till Costa Ricas landslag. Costa Rica här två träningsmatcher närmast på agendan: 17 november mot Chile och 20 november mot Peru. Smith får därmed en rolig fortsättning på säsongen efter matchen på Bravida Arena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh