IFK:s besked om biljettkaoset

"Alla som fått igenom sin order kommer få sina biljetter", säger Mårten Jacobsson efter belastningen som kraschade hemsidan.

13 september 2019 14:34

Djurgården jagar sitt första SM-guld sedan 2005.

Med åtta omgångar kvar att spela leder Järnkaminerna allsvenskan, en poäng före AIK, och fansen vill inte missa vad som kan bli en guldmatch på Östgötaporten 2 november.

När IFK Norrköping, som också blandat sig i toppstriden, under fredagen släppte biljetterna till matchen small det till rejält. IFK var inställda på att det skulle bli duktigt med action och kallade in extrapersonal.

Men att biljettleverantörens hemsida inte skulle klara av trycket var svårt att förutse och fick känslorna att svalla.

På sociala medier var det många som visade sitt missnöje.

– Vi använder samma system som Djurgården och andra allsvenska klubbar. Alla som fått igenom sin order kommer få sina biljetter, säger Mårten Jacobsson.

Djurgården har tilldelats 3 300 biljetter, 20 procent, och de gick åt med en gång. 2 200 till ståplats och 1 100 till sittplats.

Jacobsson lugnar frustrerade IFK-fans som tror att det kommer att bli en bortamatch för IFK på egna arenan. 

– Vi har 7 000 årskortsinnehavare som har en vecka på sig att köpa två biljetter per person. Det har det gått ut mail om. En deal vi har kört i Europa och vid större matcher. Vi hoppas ju att matchen är av betydelse för oss också och en allsvensk match gäller alltid något oavsett tabelläge. Det är våran hemmaplan och vi vill ha ett scenario där våra spelare känner sig hemma. Förra året i sista matchen i Kalmar var det nästan bara AIK:are, fortsätter Jacobsson.

Innan det är dags att sätta punkt med sista hemmamatchen mot Djurgården på alla helgons dag så har IFK kvar att möta Örebro, AFC Eskilstuna och Kalmar hemma.

–  Nu när vi är med i toppracet så hoppas jag att det kommer folk och stöttar oss hela vägen, säger Jacobsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung