IFK Norrköping åkte till Uppsala och mötte Sirius i U21-allsvenskan. Det var en match där de båda halvlekarna hade varsitt ansikte.

IFK mönstrade en ung startelva – som ändå höll 1–1 i halvtid.

– Vi börjar egentligen med ett U19-lag förstärkt med Mitov och Tarik Hamza medan Sirius hade ett bra lag. Man såg hur det ser ut i dagens fotboll. Vi hamnade lågt och försvarade oss med tio man i stort sett. Vi hade inget eget passningsspel, men Sirius hade svårt att skapa något fast de var otroligt mycket bättre. Om man har en bra organisation som vi hade, så blir det svårt för motståndet, säger tränaren Stefan Hellberg.

– Sedan hade vi inte orkat i andra halvlek med samma spelare. Då hade det runnit in några mål bakåt.

IFK gjorde sju ändringar till andra halvlek. Daniel Sjölund, Johannes Vall, Jordan Larsson och Andreas Blomqvist från A-truppen kom in.

– Det blir en annan matchbild där vi också kliver fram. Vi hade väldigt många chanser, men släppte till en del bakåt, säger Stefan Hellberg.

Sirius ledde med 4–2 när fem minuter återstod av matchen. När matchen blåstes av visade resultattavlan 4–4.

IFK:s mål gjorde av Anton Ståhl, Antonius Badke, Buster Blosse och Daniel Sjölund.

Andreas Blomqvist bidrog direkt till IFK när han klev in och bildade innermittfält med Daniel Sjölund. Andreas slog en fin genomskärare till Buster Blosses 3–2-mål.

– Han har en otrolig spelförståelse. Han är så smart i spelet och har en ödmjuk attityd till laget. Andreas kommer snabbt tillbaka till en hög nivå med den skickligheten, säger Stefan Hellberg.

– Jättekul att Andreas är tillbaka. Det känns som en bonus för oss att han är det i höst. Vi ska inte förvänta oss stordåd direkt, men han har jobbat hårt för att komma tillbaka.

Tarik Hamza fick också en extra ros av Hellberg. Likaså Buster Blosse.