IFK-nyförvärvet: "En klassisk försvarare"

Första träningen, presentation på presskonferensen och första matchen – på ett dygn. "Jag vill visa vad jag går för", säger IFK:s nyförvärv Rasmus Lauritsen.

11 februari 2019 14:48

Den snart 23-årige mittbacken från Danmark har köpts loss från Vejle, enligt Sportbladets obekräftade uppgifter för omkring tre miljoner kronor. Lauritsen fick en intensiv start på sin Norrköpingsvistelse som toppas med tisdagens träningsmatch hemma mot AFC Eskillstuna.

– Det är skönt att dra igång direkt i stället för att bara gå runt och vänta. Det är lika bra att komma in i laget så fort som möjligt. Jag vill visa vad jag går för, säger Lauritsen på presskonferensen på Östgötaporten.

Hur var träningen?

– Det var intensivt, hög nivå. Men spelarna tog hand om mig på ett bra sätt.

Vad går han för då? Uppenbarligen har han smitit utanför den danska landslagsradarn men ändå fångats upp av IFK Norrköpings scoutingnät. Stig Torbjörnsen har sett Lauritsen vid omkring tio matcher i den danska högstaligan.

Det är en fysisk spelare som kommer till IFK Norrköping. En mittback som är redo att ta upp kampen om de tre platserna där bak med huvudspelet som en av sina starka sidor.

– Jag är en klassisk försvarare. Jag gillar att spela försvar och det kanske behövs extra i ett lag som är så offensivt. Det är vad jag kan ge till laget. Självklart kan jag spela fotboll också men jag vill hellre visa det på planen. Jag gillar att göra mål på fasta situationer också och förhoppningsvis kan jag göra det här. Jag skulle säga att jag är bra på huvudet, säger Lauritsen som har gjort två mål i det danska ligaspelet den här säsongen.

Vejle ligger näst sist i den danska superligan som har haft vinteruppehåll. I Sverige kommer Rasmus Lauritsen till en klubb med ambitioner att slåss om de översta platserna i stället.

– Jag är hedrad och stolt att en svensk toppklubb vill ha mig. Jag har hört mycket gott från de svenska spelarna som var mina gamla lagkompisar. De har mycket fans, en fin arena som man kan träna på också och spelar en bra fotboll. När jag hörde att de var intresserade blev jag glad. Jag har sett lite matcher från internet och det är en positiv fotboll, intensiv. Allt verkar bra egentligen. Det är en välmående klubb, säger han.

Rasmus Lauritsen blir den tredje dansken i IFK-truppen. Alexander Jakobsen och Kasper Larsen finns sedan tidigare i laget även om de inte har stött på varandra tidigare.

– Jag känner bara till dem vid namn men har aldrig spelat med dem. Men de har redan tagit hand om mig och det känns bra. Även svenskarna och islänningarna har hjälpt mig, säger han.

När får vi höra dig prata svenska?

– Ge mig två veckor så ska jag försöka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh