IFK-anfallaren om stora intresset

Det finns konkret intresse för David Moberg Karlsson. "Om det är något som känns väldigt bra för mig vill jag gärna ta nästa steg", säger IFK-spelaren.

Han har gjort en stark säsong i IFK:s vitblå dress. Inte minst vann David Moberg Karlsson den interna skytteligan på tio mål. Under säsongen har han pekats ut som nästa potentiella försäljning från Östgötaporten.

LÄS MER: "Kolla, IFK: Här finns era nyförvärv"

Blir det så? Inte omöjligt i alla fall.

– Man har reflekterat lite mer nu, förut var det så mycket fokus på matcher. Nu kan man blicka framåt och tänka på framtiden, säger IFK-anfallaren efter ett fyspass på gymmet.

Att det finns klubbar som hört sig för är fullt klart. Frågan är på vilken nivå det ligger just nu.

– Det finns intressenter. Som är väldigt intresserade.

Konkreta?

– Ja. Det finns konkret. Om det är något som känns väldigt bra för mig så vill jag gärna ta nästa steg. Det har jag väl också varit tydlig med till klubben att så är fallet. Jag känner att jag haft en enorm utveckling här i Norrköping och att vi har ett jätteroligt lag, men jag skulle gärna vilja se hur långt jag kan ta mig, svarar Moberg Karlsson.

LÄS MER: "Här är IFK:s styrkor"

– Om det blir ett klubbyte kommer det inte vara baserat bara på de största ligorna eller var det är mest pengar. Utan jag kommer göra ett val där jag förhoppningsvis får spela. Sedan vet man inte om det funkar ändå, men jag kommer göra mer research än när jag var yngre.

Finns det något på bordet för dig att ta ställning till?

– Det finns det inte än, det är fortfarande upp till IFK och andra klubbar. Än så länge är det inget jag kan påverka.

Enligt uppgifter till oss ska Sparta Prag vara en klubb som visat ett klart intresse.

– Jag orkar inte kommentera enskilda klubbar, det blir fel om det inte händer saker. Om man ändå blir kvar, då blir det lite löjligt. Men det finns klubbar som är intresserade och det är jätteroligt. För ett och ett halvt år sedan satt jag inte och pratade så här direkt, då var det mer varför jag inte kom igång och fick spela. Så det är kul att det nämns.

Han beskriver tiden utanför laget som väldigt tung. Fram tills han tog en plats i startelvan som ett slit och en kamp – men sedan förra sommaren har han varit mer eller mindre bofast i laget.

– Jag kan säga att för ett och ett halvt år sedan ringde jag också och frågade min agent om klubbar. Då frågade jag om han trodde att jag skulle få spela om jag blev utlånad till superettan. 'Lägg av David', sa han, 'du vet att du är bättre än så.' Men på riktigt, jag kanske skulle hamna på bänken i superettan så låna ut mig till division 1 så jag får spela! Då var jag deprimerad, men sedan har det gått snabbt, säger Moberg Karlsson.

Speltiden och att han med idrottsskadeterapeuten Dale Reeses hjälp hittat sätt att hålla sig skadefri förklarar "DMK" som det som legat bakom att det lossnat. Och som gjort att han gått från den tuffa tiden till snack om nya utlandsflyttar.

– Det gör så mycket att vara skadefri och få förtroende. Det kan jag sitta och säga nu. Man lever i den här fotbollsbubblan, allt handlar om fotboll. När man inte spelar tänker man kanske varför man ska äta rätt, man får ju ändå inte spela. Nu är det enklare att gå upp och äta en äcklig tallrik gröt på morgonen.

David Moberg Karlsson har ett år kvar på kontraktet med IFK. På så sätt är det nu klubben ska sälja om man vill ha som mest pengar för sin anfallare – samtidigt trivs han på Östgötaporten.

– Absolut. Jag trivs fantastiskt bra. Tyvärr är det lite så i klubblagsfotboll generellt att det är sällan man kan föra en dialog med klubben man är i. Många måste bråka sig bort, annars vill klubben behålla en, skriva nya kontrakt och tjäna ännu mer. När det handlar om så mycket pengar blir man som en handelsvara, men man är människa också. Man har känslor. Här hoppas jag att jag och klubben kan ha en bra dialog och så känns det också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa